Andere-BE | Verslag

37ste Titanic Rit Kasterlee | Het wedstrijdverloop

Titanic bijt de spits af en organiseerde als eerste club in België een rittensportwedstrijd, volledig coronaproof in dit rare covidjaar. Het is misschien een zaak van vertrouwen tussen gemeentebesturen en de organiserende club. Hoe het vlekkeloos kon verlopen, toonden ze bij RT Titanic.
“We hebben in die zin wel geluk”, verklaarde RT Titanic voorzitter Kristof Verhoeven. “Met het gemeentebestuur van Kasterlee hebben we een goede band, ook omdat ze ons kennen en ze ook onze voorgaande organisaties kennen. We verkregen dus een toelating. Of het seizoen nu echt van start gaat weet ik niet. Ik vrees dat we nog een tijdje opgescheept zullen zitten met diverse maatregelen.”

En die maatregelen konden de deelnemers aan den lijve ondervinden. Inschrijven moest online en de documenten moesten vooraf worden ingeleverd. Veel tijd om samen te scholen kregen de starters niet. Documenten controle en technische keuring, het gebeurde binnen een strak tijdschema. De pittige rit die volgde, zorgde er ook voor dat er niet heel veel tijd te verspillen viel. Een “eindceremonie” was er niet, de catering was “take away” en iedereen moest uiteraard voor het ingaan van de avondklok weer thuis zien te geraken. Maar de zin was er bij de vele deelnemers en dat was het belangrijkste!

Met 50 inschrijvingen (en dus 100 deelnemers) was men bij RT Titanic meer dan tevreden. Vanaf 16u00 gingen de eerste starters op pad. De diverse klasses kregen elk een langer en een korter deel af te werken en dat hielp dan ook weer om de spreiding van de deelnemers te garanderen.

In Recrea, de instapklasse, zagen we een leuke zege van Thomas en Jan Mahieu op de Alfa Romeo GTV. “Dokter” Mahieu had zich nog een vergunning genomen bij Titanic om deze rit nog eens te kunnen rijden. Leuk want de dokter, die normaal de medische onderzoeken doet voor het toekennen van de vergunningen, maakte zo kennis met de rittensport en van het ene kwam het andere, zoals deze zege. Hij won voor routiniers Lizette Brebels en Hugo Bruyneel, die in hun getrouwe Ford B-Max aanvankelijk de leiding hadden genomen maar zich in deel twee even mispakten en genoegen moesten nemen met een tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Jonas Waelbers en Benny Vastmans in de Ford Escort die zo hun verplaatsing vanuit RT Moustache beloond zagen.

In klasse Touring zagen we veel meer oudgedienden. Bjorn Dotremont en Kenny Leys gingen deze keer de “moderne” toer op en scoorden met de Volvo V60 voor het Brabantse TRT de overwinning. Ze legden de basis voor hun zege in deel 1 waar ze een lage 22 punten scoorden. Achter hen liepen de strafpunten algauw in de driedubbele cijfers. Dat betekende dat ook ondanks een 22 punten van Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans met Citroën C4 in deel 2, er voor dit duo niet meer inzat dan een tweede plaats. Dirk Van den Schoor en Luc Avonds vervolledigden het podium met de leuke Triumph TR6.

We zagen weinig inschrijvingen in de moeilijke klasse “Expert”, maar dat is niet helemaal uitzonderlijk. Het belang van een co-piloot in een discipline als rittensport werd nogmaals bewezen want “specialist” Bjorn Vanoverschelde kreeg op donderdagavond een belletje van rallyman Guino Kenis, die wel wou weten hoe zulke rit nu wel in zijn werk ging. Zij gingen van start met dagvergunning in de BMW 325i en op zaterdagavond passeerden ze als winnaars de laatste controle, met duidelijke cijfers moeten we nog toevoegen. Achter hen eindigden Guy Agten en Dominiek Seynaeve en Sander en Paul Van den Wyngaert (VW Corrado 16V). Routiniers Leo en Inge Rackham (Peugeot 508) eindigden aan de voet van het podium.

Wedstrijdanalyse

Datum
Overzicht


Deelnemers

Meteo
Parcours


Koplopers

27 maart 2021
1ste manche van het VAS Regionale kampioenschap
Rittensport, klasses Recrea, Touring en
Expert. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking
voor het PAK provinciaal kampioenschap
Antwerpen.
50/50
(21 in Recrea, 25 in Touring en 4 in Expert)
Koud, lichte motregen
geheim parkoers van ongeveer 100 kilometer,
verdeeld in twee delen met start en aankomst
aan “De Notelaar” in Kasterlee.
klasse Recrea:
deel 1: Lizette Brebels-Hugo Bruyneel;
deel 2 tot finish: Thomas Mahieu-Jan Mahieu
klasse Touring:
deel 1 tot finish: Bjorn Dotremont – Kenny Leys
klasse Expert:
deel 1 tot finish: Guino Kenis – Bjorn Vanoverschelde

2021-Titanic Rit Kasterlee

Foto
Pieter Aerts
Bron
Persbericht VAS

Jan Pannekoecke

RallyFan: 🇧🇪 Debackere M | 🇧🇪 Loix F | 🇧🇪 Vanneste D # ❤️ WRC | ERC | BRC | VAS | FFSA | KNAF | Historic # ❤️ TAC | Renties Ypres Rally | ConXion Omloop van Vlaanderen | Rallye du Condroz-Huy | Station Le Seau Monteberg Rally | Rally van Staden | Legend Boucles à Bastogne | Historic Rallys # Fotograaf & Reporter van "MijnRally.be" & "Rallyfotos.be"

Een reactie achterlaten

Back to top button