Nieuws
Trending

Breaking News …

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

… We durven het woord bijna niet meer gebruiken! Wat is er eigenlijk aan de hand in de (rally)wereld? Dit jaar wordt gekenmerkt door een enorm aantal “rally-breuken”.

📸 M-Sport / Renaud Jamoul

We zetten de namen van de piloten even op een rij (tot en met nu … Ik durf al niet meer zeggen vandaag).

Teemu Suninen
Thierry Neuville
Dani Sordo ( 2x )
Gus Greensmith
Martin Prokop
PL. Loubet
Andreas Mikkelsen
Adrien Fourmaux
Oliver Solberg

Meestal ook duo’s die al enkele jaren samen werken. Om dan de “blablabla” te lezen van bedankt voor de goede samenwerking en veel succes in de toekomst, tot onze karakters botsen …. Ik geloof het niet meer. Want zo’n dingen weet je toch sneller dan na enkele jaren ….

Slaat de financiële (door corona) crisis ook toe in de rallysport … Ik denk het wel. Weet dat op WRC-niveau (en ook andere) de piloot wordt betaald door het merk of de sportafdeling van dit merk. Met dat budget moet de piloot zijn co-piloot, ouvreurs en entourage betalen. Liggen de budgetten van de teams misschien lager (en dus voor de piloot ook)? Misschien het besef dat er wel meerdere goede co’s zijn die (misschien) minder vragen? Vragen de co’s misschien teveel of voelen ze zich in dat budget soms (terecht) ondergewaardeerd?

📸 Aaron Johnston

Hoe je het ook draait of keert de piloot heeft – op dit niveau – in grote mate de toekomst van zijn co in handen … én het financiële plaatje lijkt dus een grote(re) invloed te hebben dan sommigen misschien wel denken.

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button