BRCNieuwsRally's in België

Charles Munster heeft alle troeven in handen ..

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Spa Rally 2021

Het Junior Belgian Rally Championship wordt op 4 en 5 december afgesloten in de Spa Rally, de grandioze slotwedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In eigen streek zijn alle spots gericht op Charles Munster, die alle troeven in handen heeft om zijn broer Grégoire op te volgen op de erelijst van het Junior BRC.

Thibaud Mazuin heeft in de tussenstand een achterstand van 17 punten, maar de Peugeot-rijder uit Namen heeft al 6 resultaten ingebracht. De minst goede score die hij moet verbeteren is een tweede plaats, goed voor 18 punten, zonder bonuspunten. Charles Munster kan nog een volledig resultaat inbrengen. Indien Charles Munster de finish haalt, is hij altijd kampioen. Mocht de Opel-rijder niet finishen, dan heeft Thibaud Mazuin niet alleen de overwinning, maar ook minstens 10 snelste tijden nodig. Alles blijft mogelijk, maar het geeft wel aan dat Charles Munster met zijn Opel Corsa Rally4 al een stevige optie genomen heeft op de titel.

Thibaud Mazuin - Foto BRC

Alleen zal Munster voluit aanvallen, want ook de eindzege in de Stellantis Rally Cup staat nog op het spel. Daarin is hij in strijd met Gino Büx voor de titel. Ook Thibaud Mazuin en Aäron Ollevier, de twee andere Juniors aan de start, rijden in de Stellantis Rally Cup met een Peugeot 208 Rally4. 

Stand na 7/8 manches: 
1. Ch. Munster 155 punten; 2. Th. Mazuin 138 punten; 3. J. Dewilde 77,5; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15; 8. L. Dhaene 12 punten.

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎧📷 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button