BRC | Verslag

Charles Munster wint in extreme omstandigheden de Aarova Rally

De 6de editie van de Aarova Rally werd door het wisselvallige weer een afvallingswedstrijd. Niet enkel bij de tenoren, maar ook bij de jongeren van het Pirelli Junior BRC. De strijd voor de overwinning leek een mooi duel te worden tussen Charles Munster en Gilles Pyck, tot die laatste van de baan ging. Charles Munster liet de kans niet liggen om zijn eerste Junior-zege veilig te stellen. 

G. Pyck

Gilles Pyck begon sterk aan de wedstrijd, al moest hij nog wennen aan zijn gloednieuwe Peugeot 208 Rally4. “Het is helemaal anders rijden met de Rally4. De wagen heeft een beetje meer vermogen, maar vooral een pak meer koppel in de lage toeren. De tractie van de voortrein is nog beter. Zeker op het natte en gladde parcours is de Rally4 daardoor veel efficiënter,” vertelde leider Gilles Pyck na de 4de klassementsproef. Helaas schoof hij even later in Maarkedal van de baan.

Ch. Munster

Omdat Manuel Merlevede een proef eerder al van de baan ging en Jean Dilley de strijd staakte met technische problemen, lag de weg naar een eerste zege in het Junior BRC helemaal open voor Charles Munster, die al enkele wedstrijden in de benen had met zijn Peugeot 208 Rally4. “Vanaf dat moment hebben we het voetje ook gelicht en heb ik geen risico’s meer genomen,” vertelde Charles, die in het begin een keer rechtdoor ging. “We hadden dit parcours bij droog weer verkend, wat het erg moeilijk maakte om in te schatten waar er plassen zouden staan of waar het asfalt heel glad zou zijn. We zijn rustig gebleven en met deze overwinning is het kampioenschap weer helemaal open.”

Voor Tom Rensonnet, de piloot van het RACB National Team, kon het seizoen eindelijk beginnen. Na 7 maanden wachten, werd de Peugeot-rijder op zijn wenken bediend met een heel moeilijke wedstrijd. “Voor wie alles te leren heeft, zijn dit wel extreme omstandigheden,” lachte Tom. “Zelfs op rechte stukken hadden we aquaplaning. We reden op eieren om vooral kilometers te maken en de finish te halen. We klokten een scratch bij de Juniors en we waren opgeklommen naar de tweede plaats, toen de motor op de voorlaatste proef af sloeg en niet meer wilde starten. Erg jammer.”

T. Rensonnet

Zo ging de tweede plaats naar de 21-jarige Jonas Dewilde, die zijn debuut maakte in het Pirelli Junior BRC. “In de openingsronde gingen we twee keer rond omdat ik te agressief was bij het couperen, maar daarna ging het steeds beter,” vertelde de jonge rijder uit Staden. “De tweede plaats is beter dan ik vooraf had durven hopen. We hebben de valstrikken goed ontweken. De volgende manche zullen we niet rijden, maar ik wil wel aan de start komen in Ieper en Spa.”

In het kampioenschap neemt Charles Munster met 7 bonuspunten een mooie voorsprong op Gilles Pyck. 

Stand Pirelli Junior BRC (na 2/5): 1. Ch. Munster 29; 2. G. Pyck 18; 3. J. Dewilde 8; 4. E. Vandermarliere 7; 5. L. Dumont 5; 6. A. Ollevier 4; 7. T. Rensonnet 1

Foto
Jan Pannekoecke
Bron
Junior BRCJobFixers BRC

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button