BRCNieuwsRally's in België
Trending

Clio Trophy Belgium: Gilles Pyck maakt zijn favorietenrol waar ..

Language: Dutch NL English EN French FR German DE
  • Gilles Pyck Kampioen van de Renault Clio Trophy België 2021
  • Drie rally’s met een Renault Clio Rally4 in 2022
  • De Clio Trophy was een hit en een toffe bende!

De finale van de eerste editie van de Renault Clio Trophy Belgium vond dit weekend plaats op de Condroz-rally in Hoei.

De klassieke Condroz-Rally heeft aan alle verwachtingen voldaan.

Gilles Pyck controleerde de wedstrijd van begin tot einde. Met zijn navigator Emile Mourisse kan de Poperingenaar zich voorbereiden op een officieel programma met de Renault Clio Rally 4 voor drie rally’s in het seizoen 2022.

Gilles Pyck nam zaterdagochtend vanaf de start de leiding in handen. Hoewel de achterstand de hele dag klein bleef, sloot de West-Vlaming de eerste dag af met een mooie 20″8 voorsprong op Tom Rensonnet, terwijl Benoit Verlinde, zijn enige rivaal voor de titel, al 47″7 moest toegeven.

Niels Reynvoet, die deelnam aan zijn eerste wedstrijd in de Clio Trophy na een seizoen in R5, was 54″0 trager.

Dit toont het tempo van deze jonge piloten op de verraderlijke proeven van deze Condroz-rally.

Op zondag stemde Pyck zijn tempo af op de tijden van zijn achtervolgers om uiteindelijk de race te winnen met een voorsprong van 45″8 op Tom Rensonnet en de eindoverwinning van de eerste editie van de Renault Clio Trophy Belgium te claimen.

De Condroz-ervaring bleek cruciaal te zijn

“Ik denk dat onze ervaring op het parcours van de Rallye du Condroz, een van de zwaarste rally’s van het jaar, ons zeker heeft geholpen”, zei winnaar Gilles Pyck.

“Tijdens de verkenning waren sommige coupures nog niet ingereden, maar met onze ervaring wisten we dat tijdens de rally sommige van die bochten met modder zouden worden overspoeld. We hielden vanaf het begin gelijke tred, zonder al te grote risico’s te nemen. Het feit dat we meteen sneller waren dan Tom en Benoît gaf ons het vertrouwen om de wedstrijd in dit tempo af te werken. Deze titel is een grote voldoening, want de druk van deze finale was erg hoog. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen!”

Tom Rensonnet was trots en tevreden met zijn tweede plaats: “Natuurlijk had ik graag een eerste overwinning in het Belgisch Kampioenschap behaald, maar Gilles Pyck heeft veel meer ervaring en we hebben duidelijk onze vooruitgang laten zien. Een tweede plaats op zo’n moeilijk parcours bewijst dat we dit jaar veel hebben geleerd. Hopelijk kunnen we dat volgend jaar bevestigen.”

Zondag vond Niels Reynvoet de trick van de Clio Rally5 en drong Benoit Verlinde terug naar de vierde plaats.

Verlinde was natuurlijk licht teleurgesteld, maar wist het toch te relativeren: “In de eerste lus zaten we nog in de race, maar zaterdagmiddag werden we gepasseerd door Tom Rensonnet. We hebben duidelijk te hard gepusht om omhoog te gaan. Dit was ons debuut op deze rally en we houden vast aan ons principe van maximaal twee verkenningsritten, zoals we in Frankrijk hebben geleerd. Gezien deze beperkte kennis van de KP’s zijn we zeker blij met wat we dit jaar hebben laten zien.”

Pierre-Emmanuel Brasseur, die op de Marchin-special woont, profiteerde van zijn thuisrally door de 5e plaats te behalen nadat hij geprofiteerd had van het uitvallen van Jeroen Catelin in de Marchin-special.

Koen Verlinde, de vader van Benoit, sloot de rangen van de Clio Trophy af op de 7e plaats.

Een onverwacht succes voor een eerste editie

Renault Belgium Luxembourg is zeer tevreden met deze eerste editie van de Clio Trophy Belgium.

“We hadden de ervaring om een ​​circuitcup voor één merk te organiseren, maar een rallytrofee was nieuw voor ons”, zegt Karl Schuybroek, directeur communicatie.

“Onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen wat betreft het aantal deelnemers. Er ontbrak duidelijk een betaalbare en competitieve promotieformule. Daarnaast was de sfeer tussen de deelnemers uitstekend. Dat is het grote verschil met de Cup die we op het circuit organiseerden. Hier was er een echte kameraadschap tussen de teams, die elkaar spontaan hielpen als zich problemen voordeden.”

“We kijken nu al uit naar volgend seizoen, met hopelijk nog meer deelnemers en met Gilles Pyck en Emile Mourisse aan het roer van de Renault Clio Rally4 in drie evenementen.”

Absoluut, we zijn tevreden!

Ook Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy namens MY Racing, kan verheugd zijn met een succesvolle eerste campagne.

“We hadden een tiental Clio Rally5’s aan de start en onze deelnemers waren erg enthousiast over de ondersteuning en de prestaties van de auto. De Clio Trophy Belgium werd enorm gewaardeerd door de deelnemers en de volgers. De Clio Rally5 was niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook zeer competitief op de etappes van Belgische rally’s. Onze jongeren hebben veel piloten verslagen met krachtigere auto’s. Het is ook fantastisch dat het titelgevecht spannend blijft tot het allerlaatste evenement van het seizoen. Wij kijken ook uit naar het volgende seizoen!”

📸 Renault Belux & MijnRally.be

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button