FFSA

De finale van de ‘Coupe de France’ 2022 rally in Arras

Op amper drie kwartier van België wordt de finale van de ‘Rallye de Coupe de France’ op 14 en 15 oktober 2022 uitgevochten. 30 jaar geleden was Arras voor het laatst het decor voor de finale, toen was Carcreff Charly de beste met zijn opvallende Scora Turbo.

Carcreff Charly Scora Turbo Arras 1992

Na 5 finales te hebben georganiseerd (Béthune, Arras, Amiens, Dunkerque en Samer), werd de ‘Ligue des Hauts de France’ door de FFSA gekozen om in 2022 de finale van de Franse Rally Cup te organiseren. “30 jaar later keren we daarom terug naar Arras, de hoofdstad van Pas-de-Calais, die ons zal verwelkomen voor de editie van 2022.” aldus Jean-Paul Maillard, voorzitter van de ‘Ligue des Hauts de France’.

Als centraal punt wordt de Citadel van Arras gebruikt. Alles zal zich binnen een straal van 200 meter van de Citadel bevinden. Parc Fermé, regroup, servicepark, verschillende diensten, … “Daarnaast zullen er geen proeven van andere rally’s gebruikt worden.” vervolgt meneer Maillaerd zijn gesprek.

Wat is die finale ‘Coupe de France’ eigenlijk?

De cup wordt al sinds 1984, in zijn huidige vorm, georganiseerd. Deze cup wordt in twee fases gereden.

De eerste fase: ofwel het ‘reguliere seizoen’ loopt van september tot september het volgende jaar, alle rally’s (op één na) vinden plaats in deze periode. Hierin kun je als deelnemer punten verzamelen. Aan het einde van het seizoen nodigt een wetgever de beste 20 piloten van de Franse competities uit om deel te nemen aan de finale.

De tweede fase: ofwel de finale bestaat uit één evenement. De laatste editie werd verreden in Châteauroux waar Stéphane Lefebvre de beste was. De finale werd uitgevochten over 9 proeven. Ieder jaar zoekt de organisatie een andere rally en locatie voor de finale.

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button