VAS | Verslag

Een geslaagd debuut voor Michiel Stubbe!

Nog nooit rally gereden zo vertrok Michiel Stubbe met ervaren Co-Piloot Jordy Cruys richting KP1. “De snelheid zat er meteen in alsook sequentieel schakelen in combinatie met links remmen voelde meteen goed aan.” vertelt Giovanni van COMTEX ons.

Op post 9 liet ik mij verrassen aan het vettig punt en gleden we op de slicks aan een zeer lage snelheid vooruit op het land, waarna we vast kwamen te zitten. Na de hulp van meerdere toeschouwers konden we ons leerproces gelukkig verder zetten met de COMTEX-Fiesta R2. Op eigen tempo werd de proef verder gezet, maar toch voelde ik dat ik me nog niet echt durfde gooien in de coupures omdat ik niet wist hoe de auto precies zou reageren in het in- en uitrijden. 

KP 2 ging een stuk beter en met een tijd niet ver van de andere rijders in 3F (op een fenomenale Koen Lauwaert na). De baan begon wat te drogen waardoor ik wat vertrouwen kreeg om sneller door de coupures te rijden, maar nog steeds het gevoel niet om me er volledig in te gooien. 

Bij KP 3 hadden we ons eerste warm momentje aan de tent. De eerste links rechts werd sneller genomen dan de vorige keren, en er was nog een klein beetje marge in het remmen voor de linkse aan de tent. In combinatie met de snellere eerste bocht ben ik net iets te laat in de remmen gegaan aan zo goed als maximale snelheid van de wagen, waarbij deze achteraan uitbrak in het afremmen. Gelukkig kon ik deze terug rechtzetten en zijn we zo op de baan gebleven, weliswaar net te ver, maar beter zo dan dat we deel van het decor zouden uitmaken. 

Onze laatste KP van de dag reden we 5 seconden sneller dan op onze vorige beste tijd van KP 2, wat meteen een mooie afsluiter is voor ons debuut. Hier heb ik me ook voor de eerste keer volop in de diepe coupures gegooid, daar er steeds meer vertrouwen kwam tussen de auto en mezelf. 

Ik heb heel veel bijgeleerd en ben zeer tevreden de finish gehaald te hebben in mijn eerste wedstrijd gezien de moeilijke omstandigheden in de voormiddag. Het allerbelangrijkste is dat ik de dag van mijn leven beleefd heb. 

De Hemicuda rally is de volgende vaste afspraak voor 2021. Hopelijk wordt er verder nog ergens budget gevonden voor dit jaar, want ik vrees dat ik de smaak te pakken heb. 

Een grote dank aan mijn co-piloot Jordy Cruys die me zeer goed heeft begeleid! Een echte topkerel waarvan er van de eerste minuut een goede klik in en uit de wagen was. 

Ook mijn  sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt wens ik te bedanken, beginnende met Giovanni van COMTEX voor de samenwerking en het vertrouwen om met zijn wagen te mogen rijden. 

Foto
Jan Pannekoecke
Bron
Michiel Stubbe

Jan Pannekoecke

RallyFan: 🇧🇪 Debackere M | 🇧🇪 Loix F | 🇧🇪 Vanneste D # ❤️ WRC | ERC | BRC | VAS | FFSA | KNAF | Historic # ❤️ TAC | Renties Ypres Rally | ConXion Omloop van Vlaanderen | Rallye du Condroz-Huy | Station Le Seau Monteberg Rally | Rally van Staden | Legend Boucles à Bastogne | Historic Rallys # Fotograaf & Reporter van "MijnRally.be" & "Rallyfotos.be"

Een reactie achterlaten

Back to top button