ERCNieuws

ERC pakt in 2022 uit met Live Streaming … én Ypres Rally!

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

New Look ERC in 2022

Het European Rally Championship zal vanaf het begin van volgend seizoen live verslag doen in WRC-stijl, wanneer WRC Promoter de teugels van de serie overneemt.

De kalender voor 2022 behoudt zijn huidige acht rally’s en Ypres Rally zal naar verwachting terugkeren als negende ronde.

‘ERC Live’ zal worden opgenomen in alle rally’s, aangezien WRC Promoter zijn enorm populaire All Live-streamingformaat gebruikt en het in Europa implementeert.

WRC Promoter managing director Jona Siebel: “Vanaf 2018 kunnen fans van het World Rally Championship het WRC van de eerste tot de laatste etappe van elke rally volgen. We willen dezelfde media-live-strategie overdragen van de WRC naar de ERC.”

Peter Thul

WRC Promotor’s senior director sport Peter Thul voegde details toe over hoe ERC Live zou werken. Thul zei: “Kortom, ons idee is om de lessen van de WRC, die sinds 2013 met succes worden beheerd door WRC Promoter, met ons team van ongeveer 80 mensen te nemen en ze zullen van WRC naar ERC reizen en vice versa. We zullen geen overlappingen van evenementen in de kalender hebben. We proberen de kalender aan te passen zodat deze geschikt is voor enkele back-to-back-opties.”

“Om het ERC All Live-product te implementeren, hebben we al met de organisatoren van de rally’s gesproken dat een kleine aanpassing aan het tijdschema nodig zal zijn.”

De belofte met Eurosport, de FIA ​​en de evenementen is dat alle evenementen zullen worden behouden op basis van de bestaande contracten met Eurosport – dat zijn in feite de acht evenementen (in 2021: Polen, Liepāja, Rome, Zlín, Azoren, Fafe, Hongarije, Canarias.)

“We willen graag een negende evenement toevoegen en we zijn in gesprek met Ieper – we denken dat de toevoeging van Ieper goed is voor Ypres Rally, maar ook voor de ERC als geheel. Het is in het verleden een regelmatig (ERC)-evenement geweest.”

“Hun ervaring met WRC in 2021 is zodanig dat alle grote stakeholders in België en Ieper verder willen en daar zien we een goede weg voor.”

Ieper verliet het ERC in 2016, toen het geen waarde meer zag in het deel uitmaken van de Eurosport-run series.

Er zijn ook plannen om aan het einde van elke etappe een PowerStage te implementeren in plaats van bonuspunten, maar die plannen – samen met veel van wat donderdag door de WRC-Promotor is besproken – blijven onderdeel van de lopende discussies met de FIA.

Een ERC-manager wordt naar verwachting volgende week onthuld.

Bron: WRC Promotor

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button