FFSA | Verslag
Trending

Geen houden aan Bonato …

Rallye du Touquet 2021: overwinning voor Yoann Bonato, Maxime Potty 12de

Onaantastbaar gedurende de twee dagen van de Rallye du Touquet, legde Yoann Bonato zijn Citroën een voorsprong van 26,2 op de andere C3 R5 van Eric Camilli. Toen Eric en Benjamin op KP3 rond gingen was eigenlijk de spankracht tussen de Citroën-boys weg. Quentin Giordano (VW Polo) vervolledigde het podium op 1’13.
We noteren de zeer goede vijfde plaats van de Franco-Belg William Wagner in zijn Citroën C3 en het goede debuut in het Franse kampioenschap van de jonge Maxime Potty, twaalfde op 3.49.5 op de Ford Fiesta TM Compétition.
Christophe Verstaen op een andere Fiesta R5 haalde een mooie 21ste plaats. 43ste plaats voor Stefaan Prinzie wiens Alpine A110 midden in de Renault Clio Trophy is geklasseerd. Een Franse beker waarin Benoît Verlinde (47ste algemeen) uiteindelijk 12de en 1ste Belg eindigde op iets meer dan vier minuten van de winnaar, met 3,6sec voor onze landgenoot Tom Rensonnet. Corentin Dozot was de 3de Belg in de Clio Trophy.

Verder eindigden Jonas Dewilde en Ward Hanssens 82ste, Stampaert – De Moerloose 93ste, Verstraete-Dewickere 100ste en Vanden Abeele – Stragier 136ste. Gilles Pyck en Emile Mourisse vielen nog uit in de laatste kilometers van de rally.

In de VHC editie een full Belgisch podium met Christophe Merlevede, Polle Lietaer en Cedriek Merlevede.

Kijk zeker eens naar onze fotoreeks Rallye du Touquet

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button