NieuwsWRC

Heeft Ogier het “moeilijk” met Rally Ieper !?

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Als we het artikel van DirtFish van gisteren mogen geloven wel. Hij vindt het een beetje “vreemd” dat de teammanager van Hyundai Motorsport ook organisator is van Ieper.

Sébastien Ogier wilde er geen debat van maken. Maar misschien is daardoor juist een debat begonnen …

Sébastien Ogier kent duidelijk niet veel van Ieper, heeft er nog nooit deelgenomen. Ook zijn co Julien Ingrassia niet. Wat wij wel weten is dat Martin Järveoja ( met Karl Kruuda ) en Scott Martin ( met Craig Breen ) wel deelnamen aan Rally Ieper en toch als co wel ervaring hebben met Ieper.

Seb Ogier heeft het er dus duidelijk moeilijk mee dat niet iedereen start met gelijke kansen en ze niet kunnen kennismaken met de proeven ( testen op een deel van het parkoers is nml. verboden in WRC ) …. Tja start iedereen wel met gelijke kansen sinds de Monte Carlo Rally start in zijn geboorteplaats Gap !?

We kunnen Seb geruststellen … Het parkoers wordt echt niet zoveel anders dan vorige jaren, Thierry woont niet in Ieper en ook de proeven op zondag zijn nu niet direct proeven die Thierry uit het hoofd kent!

“We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden met de tools die we in handen hebben en kijken wat we kunnen doen” aldus Ogier aan DirtFish.

Alain Penasse reageerde onbewogen op de woorden van Ogier en zei tegen DirtFish: “Iedereen kent mijn baan en mijn relatie met Ieper, dus het was niet iets dat we als nieuws beschouwen”

Alain Penasse was duidelijk over het feit dat hij niet aan de wegen zal werken om te voorkomen dat de auto’s bochten snijden. Verschillende rally’s hebben zogenaamde anti-snijapparaten ingezet om de auto’s op de weg te houden. Dat zal in Ieper niet gebeuren!

“Kan je je voorstellen dat als we deze dingen aan de binnenkant van de bochten zouden aanbrengen, het een gigantische hoeveelheid werk zou zijn – er zijn zoveel hoeken,” zei Penasse. “Dat is nu eenmaal het karakter van deze rally” aldus nog Alain Penasse.

“Als we deze obstakels zouden plaatsen en een auto katapulteert het vervolgens naar de toeschouwers !!”

Het feit dat de rally in november plaatsvindt zal het ook anders maken dan de gebruikelijke Ieper in juni. Veel meer modder op de weg, diepere coupures … Misschien wel een licht voordeel voor de eerste auto’s maar de nulwagens zullen ook al wat vuiligheid op de baan gooien.

Misschien had Toyota Gazoo ook beter deelgenomen aan de Aarova Rally …. Hun vaste testpiloot bv. Juho Hänninen, die Ieper wel goed kent! De omstandigheden in Ieper zouden wel eens van dezelfde aard kunnen zijn !

Wait and see … Enkele decennia terug was Ieper al een strijdtoneel …. Nu is de psychologische “oorlogsvoering” blijkbaar al begonnen.

Artikel gebaseerd op “Penasse rejects Ogier’s Ypres bias Claim” door DirtFish van David Evans 12.10.2020

Foto
Toyota GazooHyundai Motorsport
Bron
DirtFish

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button