NieuwsNieuws
Trending

Heren Ministers … Wij begrijpen het echt niet meer …

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

De moed zou je in de schoenen zinken, als je weer op een vrijdagavond in juni moet lezen dat nu ook één van de mooiste regionale rally’s de handdoek moet werpen.

Laat staan wat moet dit betekenen voor de organisatie van Rally Wervik die ondanks de vele inspanningen en na alle voorbereidingen toch nog hun rally moet annuleren … Het is al pijnlijk voor ons supporters, media, volgers, teams, … Om dan te zien dat het in andere landen wel al kan, des te pijnlijker.

Het is weeral spijtig dat er met 2 maten en 2 gewichten wordt gewerkt. Alles draait tegenwoordig rond koning voetbal en de wielersport. Alsof maar deze 2 sporten bestaan en commercieel te leiden zouden hebben onder Corona! En ja ik ben én voetballiefhebber én koersliefhebber. Want dat zijn toch vele Belgen!

En ja iedereen weet wat er al gebeurd is op en vooral rond de voetbalvelden. Maar het zit alweer in de doofpot. En ja sommige koersen waren er ver over! Ook gisteren moest ik toch even slikken toen ik de renners in de Elfstedenronde zag slalommen door een dikke meute “fans” in het mooie Damme. Vaak zonder mondmasker … Maar de koers is van ons, denken ze dan!

Waarom dan heren Ministers moeten anders sporten boeten zoals onze Rallysport. Misschien zien jullie het commerciële aspect van de rallysport niet. Maar het is er! Misschien zien jullie het toeristische effect van de rallysport niet. Het is er! De vele mensen van de media, ingenieurs, mekaniekers, promo-mensen, organisatoren, sponsors, rally-piloten, … Ze zijn er en moeten er van leven. Het gaat om arbeid. Misschien willen jullie bepaalde sporten wel inperken en zien jullie ze liever niet meer. Ik weet het niet.

Een sport die volledig in de buitenlucht wordt georganiseerd. Bereid is om eventueel met beperkt publiek te organiseren (omdat het nu misschien nog heel even moet uit veiligheid) EN bewezen heeft dat het als één van de weinige sporten zó coronaproof kon organiseren vorig jaar. Of zijn we de prachtige organisaties van de Monteberg en de Aarova vergeten. Iedereen mét mondmasker als toegangsticket, beperkte publieke zones met stewards, geen alcohol, temperatuurmeting bij ingang en verplichte handontsmetting. We waren op dat moment al vooruitstrevend en een voorbeeld voor vele andere sporten.

Maar ja. Wat baten kaars en bril als de uilen van de regering het niet willen zien. Of er althans geen behoefte aan hebben om het te willen zien. Zoveel inspanningen die kleine organisaties geleverd hebben en misschien nu met moeite zullen overleven. Kleine organisaties en rally’s die ook hard nodig zijn om de beginnende sporter de kans te geven door te groeien.

Maar ik denk zelfs dat ik hier in naam van vele sporten kan spreken. Ik begrijp het dus niet meer en ik denk dat ik namens velen mag spreken. WIJ begrijpen het niet!

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button