NieuwsWRC
Trending

Het nieuwe Junior WRC 2022: kalender met 5 gevarieerde rally’s

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Het FIA Junior WRC Championship is verheugd om zijn kalender voor het seizoen 2022 te bevestigen, dat de grootste vernieuwing in de geschiedenis van het kampioenschap zal zien.

De kalender met vijf manches maakt deel uit van de ondersteuningscategorieën van het FIA World Rally Championship 2022 om de toekomstige sterren van het WRC een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten als ze aan hun internationale rallycarrière beginnen.

Voor het eerst in de geschiedenis met een vierwielaangedreven wagen nml. de geheel nieuwe Fiesta Rally3 van M-Sport Poland, zal het Junior WRC in 2022 de perfecte opstapformule van het WRC worden.

De Junior WRC-kalender van 2022 zal elk type oppervlak bevatten dat op de WRC-kalender wordt aangeboden: sneeuw en ijs, asfalt, snelle gravel en ruwe gravel. Het kampioenschap is de beste kans voor jonge piloten om te leren wat er nodig is om elk oppervlak op het hoogste rallyniveau te beheersen in een auto met vierwielaandrijving.

Beginnend op de sneeuw en het ijs van Rally Sweden, gaat het kampioenschap van 2022 naar de snelle adembenemende asfaltwegen van de Croatia Rally, die zijn WRC-debuut maakte en de start was van het FIA Junior WRC-kampioenschap 2021. In de derde ronde gaat het kampioenschap naar de onverharde wegen van de Rally de Portugal; een echte WRC-klassieker die door de jaren heen behoorlijk wat spanning en avontuur heeft geleverd in het Junior WRC. De rally van Estland is de vierde stop op de Junior WRC-kalender van 2022 en zal het derde bezoek van het kampioenschap zijn sinds het evenement in 2020 zijn populaire debuut maakte. Het Junior WRC-kampioenschap van 2022 wordt afgesloten op de ruwe en moeilijke onverharde wegen van de Acropolis Rally Greece met dubbele punten aangeboden aan alle teams die hebben deelgenomen aan drie of meer rondes van Junior WRC in 2022.

Maciej Woda, kampioenschapsmanager, FIA Junior WRC:
“Dit is het laatste stukje in de puzzel voor het FIA Junior WRC Championship van 2022. Het heeft de perfecte mix van klassieke WRC-evenementen en nieuwere toevoegingen die al hebben bewezen favoriet te zijn bij fans en piloten. Het belangrijkste is dat we heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de Junior WRC-ploegen van volgend jaar een brede ervaring opdoen op elk oppervlak dat het WRC te bieden heeft, in een poging hen voor te bereiden op hun toekomstige carrière. Het doel van het kampioenschap is om een ​​toegankelijke introductie tot het WRC te bieden, dus een evenwichtige en representatieve kalender is van het grootste belang. Deze representatieve kalender en de competitie wordt nog sterker door deel te nemen met de vierwielaangedreven Fiesta Rally3, die zal zorgen voor een verbetering van de prestaties en snelheid voor dit ongelooflijke kampioenschap.”

Het 2022 FIA Junior WRC Championship is verheugd te kunnen bevestigen dat de inschrijvingen nu zijn geopend na de aankondiging van de 2022-kalender van het kampioenschap.

Voor degenen die overwegen deel te nemen aan het FIA Junior WRC Championship van 2022, opent Junior WRC zich ook voor de Junior WRC Drive Day van 2022.

De Junior WRC Drive Day 2022, die op dinsdag 7 december 2021 wordt gehouden op het Silesia Ring Circuit in Polen, is een kans voor potentiële Junior WRC-piloten om de M-Sport Poland Fiesta Rally3 te testen en een aantal leden van het Junior WRC-team te ontmoeten.

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button