Dagelijks rally nieuws

Loeb schrijft opnieuw geschiedenis!

WRC

ROC

Seb Loeb won vandaag voor de 4de keer de Race of The Champions die deze keer op sneeuw werd verreden in Piteå (Zweden). Hij versloeg in de finale Sebastian Vettel. Petter en Oliver Solberg wonnen voor Noorwegen de ROC Nations Cup. In het WRC komt Oliver wel uit voor Zweden maar Oliver heeft de dubbele nationaliteit.

Autosport.com

Het gerenommeerde Britse Autosport.com koos de Toyota Yaris WRC als Rallycar of the Year en Sébastien Ogier als Rally Driver of the Year 2021.

M-Sport

wordt zo stilaan een Franse enclave …

BRC 🇧🇪

Nicola Stampaert zal dit jaar in de Ford Fiesta genavigeerd worden door Christophe Doublet en samen starten ze in zeven rally’s van het BRC en twee rally’s in het VAS kampioenschap. Ze ambiëren aansluiting met de top 5 alhoewel dit niet makkelijk wordt met het top deelnemersveld in het BRC.

De Deen Casper Nielsen die voorgaande jaren vooral in Nederland reed en ook deelnam aan de recentste Spa Rally, zal een dubbel programma rijden in 2022. Hij zal met Ward Hanssens deelnemen aan de Belgische Clio Trophy en in Nederland aantreden met zijn vertrouwde Peugeot 206 RC.

Ierland 🇮🇪

Josh Moffett en Andy Hayes winnen de openingsronde van het Irish Tarmac Rally Championship 2022 na een foutloos optreden in de Galway Rally! Meirion Evans probeerde nog en was vandaag 3 keer de snelste maar was iets te wisselvallig om Moffett nog te bedreigen.

Italië 🇮🇹

In de Ronde della Val Merula – niet zo’n gekende rally weliswaar – won Mathieu Franceschi op toch wel indrukwekkende wijze. Na de Terre de Lozère op gravel de tweede overwinning voor de jonge Fransman, ditmaal op tarmac. Mathieu Franceschi zal ook aan de start staan ​​van de Roches Brunes Rally op 19 en 20 februari 2022 aan het stuur van een Alpine met Lucie Baud aan zijn zijde!

Histo

Een van de mooiste afspraken is vast en zeker het Eifel Rallye Festival in Duitsland. Dit is het programma …

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button