BRCFFSARally's in BelgiëRally's in buitenland
Trending

Loïc Dumont … Een rallynaam als een klok!

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Vorige week hadden we een korte babbel met Loïc Dumont, copiloot van Maxime Potty. Dit naar aanleiding van de 2 eerste rally’s van het Franse Rallykampioenschap én de start van het Belgische Rallykampioenschap 2021.

MR: Tevreden van het seizoen tot nu?

Loïc: Het seizoen is goed begonnen. We hebben de Ford Fiesta Rally2 uitgebreid kunnen testen en hebben het team van TM Compétition ook leren ontdekken. Dus voor we eigenlijk aan de start kwamen in Le Touquet kunnen we zeggen dat onze voorbereiding optimaal was geweest. We reden in het voorjaar de Rally Sanremo op asfalt en dan voor het eerst ook op gravel in de Rally Adriatico.

MR: Tevreden van Le Touquet en Les Vosges?

Loïc : Ja op zich waren we heel tevreden van beide rally’s. 12de in de Rally Le Touquet en 10de in de Rally des Vosges – Grand-Est. We konden in de Vogezen op zaterdag een paar top 10 plaatsen rijden en we hadden eigenlijk nog op de laatste dag een probleem met het motorvermogen.

MR: Welk programma rijden jullie nog?

Loïc : We rijden eigenlijk zowel het Franse Tarmac als het Gravel kampioenschap. We denken dat dit de ideale leerschool is voor de toekomst. We zullen dus heel veel rijden want nu na de South Belgian Rally gaan we beginnen aan het Franse onverhard. We kijken er enorm naar uit.

MR: Het wordt dus een drukke periode …

Loïc : Ja en vooral daar Maxime en ikzelf nog full-time werken. Ik werk in een bedrijf dat auto-onderdelen verkoopt. Maar we zijn nog jong .. Maxime is nog maar 21 en ikzelf ben nu 23jaar.

MR: Je kan wel zeggen dat je als het ware geboren bent in een rally-wagen 😁

Loïc : Ja dat zou je wel kunnen stellen. Mijn grootvader was een rallylegende. Ook mijn vader en moeder zijn piloot en co-piloot. Af en toe rijdt mijn vader nog wedstrijden met mijn auto.

MR: Je startte je carrière als co-piloot (in 2015) om dan piloot te worden in 2017 … Een bewuste keuze?

Loïc : Eigenlijk was dit niet de bedoeling. Het kriebelde altijd om zelf te rijden maar ik had geen budget om direct zelf achter het stuur te kunnen kruipen. Vandaar dat ik begon als co. Ik kon dan in 2017 starten met een Peugeot 106 GTi en een Škoda Fabia R2. In 2019 behaalde ik dan een klasse titel in ASAF. En dan wou ik in 2020 eigenlijk het Junior BRC rijden ….

MR: Maar corona dacht er anders over …

Loïc : Inderdaad. Ik begon het seizoen met een Ford Fiesta R2 en werd 4de Junior in de Haspengouw Rally … Maar daar stopte het ook door financiële moeilijkheden wegens de corona-crisis. Toen Maxime plots in het najaar belde om te vragen om hem te navigeren in de WRC Rally Monza begin december 2020, heb ik geen moment getwijfeld! Het vervolg kennen jullie intussen …

MR: Een gouden duo?

Loïc: Wel we kunnen het goed met elkaar vinden en zijn enorm complementair. Ik voel me enorm goed nu in het co-zitje.

MR: Zien we jullie buiten de South Belgian Rally nog in het BRC?

Loïc : Een volledig BRC zit er niet in want met ons drukke Franse dubbel-programma zou dit niet lukken. Ieper en de Condroz staan zeker op ons programma. Spa Rally misschien …

Maxime Potty 2021 Fiesta Rally2

Bedankt Loïc voor de aangename babbel. Veel succes en tot in Vresse!

Foto’s Loïc Dumont en Johan Debeck

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button