BRC | Verslag

Maximale score voor Charles Munster

Sezoensrally 2021

Nadat Thibaud Mazuin in de Rally van Wallonië de maximale score in het Junior BRC realiseerde, was het deze keer de beurt aan Charles Munster om de  Sezoensrally te domineren met zijn Opel Corsa Rally4. In de Stellantis Rally Cup moest hij nipt de duimen leggen voor Gino Büx.

Charles Munster stond dit weekend voor een moeilijke keuze. In Duitsland de 3-Städte Rally rijden met zijn elektrische Opel Corsa-e of in eigen land deelnemen aan de Sezoensrally. “We hebben gekozen voor de Sezoensrally, niet alleen voor het Junior BRC, maar vooral omdat aan de leiding sta in de Stellantis Rally Cup. Die leidersplaats wil ik natuurlijk verdedigen,” lachte Charles. 

📸 Maarten Stockx / MijnRally.be

Met 15 snelste tijden op 16 proeven (een proef werd geneutraliseerd), domineerde Charles  Munster de wedstrijd bij de Juniors, ook al moest hij een paar proeven zonder intercom rijden, maar Gino Büx was nipt sneller in de Stellantis Cup. 

Thibaud Mazuin, die binnenkort samen met zijn vrouw een dochtertje verwacht, stuurde zijn Peugeot 208 naar de tweede plaats. “Het was twee jaar geleden dat we hier op de maaskiezel hadden gereden en ik vond moeilijk het vertrouwen om het tempo te verhogen. We reden ons eigen ritme. Charles was gewoon te snel,” aldus Mazuin.

📸 BRC

Jonas Dewilde eindigde op de derde plaats met zijn Peugeot 208 Rally4. Opdracht volbracht voor de 22-jarige. “Na onze crash in Sankt-Vith, was het belangrijk om het vertrouwen terug op te bouwen en om zeker de finish te halen. In het begin van de wedstrijd maakte ik wel een paar foutjes, want het onverhard was erg glad. Indien ik voluit was gegaan, dan zou ik de finish niet gehaald hebben. Finishen, dat was de opdracht en dat is gelukt.”

Stand na 6/8 manches: 
1. Th. Mazuin 132 punten; 2. Ch. Munster 115 punten; 3. J. Dewilde 63; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button