MijnRally Open

MijnRally Open S02 | Nieuw Zeeland | 5/10

Tijdens de vijfde manche van de MijnRally Open S02 trekken we naar Nieuw Zeeland, in en rond Auckland. We zien de Slovaak FRT_Dejkoo winnen bij de historics gevolgd door KLAEFKALAMARY en BVOSCHELDE. De eerste niet BMW E30 M3 rijder is RALLYLOVERS_BE met de Sierra Cosworth op de achste plaats.

Waimarama Point Reverse

Voor de vijfde maal op rij zien we hetzelfde toneel afspelen, CRG_D.GARCIA rijdt de scratch op de openingsproef met zijn Ford Fiesta R5. De Spanjaard neemt 2,738 seconden op BROTHERSCHRIS en 2,986 seconden op zijn teamgenoot CRG_J.LUNDQVIST.

CRG_M.COLOM rijdt een openingsproef om u tegen te zeggen, de Fransman neemt meteen 18,743 seconden op SIEBREN2804 en 21,940 seconden op GUSTAVOP101.

Meteen drama op de eerste proef voor VIDEODEZITTER, de jonge Fiesta rijder verliest meteen 53 seconden op de scratch rijdende BELGIANRALLY. YENTL2002 en ASWINP sluiten de eerste proef af als tweede en derde.

MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland - 1
Elsthorpe Sprint Reverse

BROTHERSCHRIS slaat toe en rijdt de snelste tijd op de tweede proef, hiermee komt hij op 2,014 seconden van CRG_D.GARCIA. CRG_J.LUNDQVIST volgt als derde op 4,992 van leider CRG_D.GARCIA.

Drama voor de leider in WRC3, CRG_M.COLOM verliest 31 seconden terwijl SIEBREN2804 een knappe tijd neerzet en zo gepromoveerd wordt naar de eerste plaats.

VIDEODEZITTER kan de tweede proef niet uitrijden, waarschijnlijk door de beschadiging op de eerste proef. Ook YENTL2002 verliest wat tijd op de tweede proef van de rally, de Fiesta rijder zakt naar de derde plaats algemeen. BELGIANRALLY rijdt opnieuw een sterke scratch en heeft een voorsprong van 45 seconden op ASWINP die tweede staat.

Ocean Beach

Dit laat CRG_D.GARCIA niet zomaar gebeuren en slaat toe op de eerste proef na de service. BROTHERSCHRIS volgt nu op 6,861 seconden algemeen en CRG_J.LUNDQVIST op iets meer dan 14 seconden.

Na de service zien we CRG_M.COLOM opnieuw toeslaan en hij pakt 21 seconden van SIEBREN2804 terug. Hiermee katapulteert hij zichzelf terug tot leider.

Opnieuw rijdt BELGIANRALLY de scratch al zit YENTL2002 op een zucht verwijderd van zelf de scratch te rijden, hij moet amper 0,29 seconden toegeven aan BELGIANRALLY. Hiermee promoveert hij zichzelf terug naar de tweede plaats.

MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland
Waimarama Point Forward

Drama voor BROTHERSCHRIS, de enige die iets wat kon beginnen tegen CRG_D.GARCIA.. Hij verliest bijna 2 minuten en zakt weg naar een vierde plaats. Het CRG team ziet dit graag gebeuren want het duo staat op 1 en 2.

Tijdens de laatste proef voor de laatste service zien we GUSTAVOP101 opgeven. De snelle Braziliaan stond vierde algemeen wanneer hij de handdoek moest werpen. CRG_M.COLOM en EV206MAXI38 rijden beide een knappe tijd, SIEBREN2804 moet EV206MAXI38 voor laten gaan en zakt weg naar de derde plaats.

Tijdens de nachtproef is ASWINP de grote winaar bij de junioren. Hij sluit de eerste dag af als leider. YENTL2002 verliest net geen 25 seconden en eindigt op een tweede plaats. BELGIANRALLY is de grote verliezer, hij verliest 1min33 en zakt naar een derde plaats.

My Drone Academy - banner Mijnrally
Elsthorpe Sprint Forward

FUSIONJOHN rijdt zijn eerste scratch van de wedstrijd maar de top 5 blijft nog steeds hetzelfde.

Drama voor SIEBREN2804, de Polo rijder verliest iets meer dan een minuut waardoor hij BVOSCHELDE en TITI-RALLY voor moet laten gaan. Ondertussen breid CRG_M.COLOM zijn voorsprong naar 39,741 seconden.

‘The fight is on’ bij de junioren. BELGIANRALLY rijdt de scratch en naderd zo op 2,7 seconden van YENTL2002 die op zijn beurt tot op 7 seconden nadert van leider ASWINP.

MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland
Waimarama Point Forward

Opnieuw groot tijds verlies voor BROTHERSCHRIS, opnieuw verliest de Brit meer dan een minuut, CRG_D.GARCIA rijdt opnieuw de scratch en staat met 36,961 seconden voorsprong op zijn teamgenoot CRG_J.LUNDQVIST stevig aan de leiding.

Drama voor derde algemeen in WRC3, BVOSCHELDE. De Fiesta rijder moet noodgedwongen opgeven op de voorlaatste proef.. CRG_M.COLOM is nog steeds ongenaakbaar en neemt op deze proef alleen opnieuw 23 seconden op de tweede beste piloot op deze proef, EV206MAXI38.

Opgave voor YENTL2002.. BELGIANRALLY rijdt opnieuw een prachtige proef en springt zo naar de eerste plaats, over ASWINP die iets meer dan 20 seconden moet toegeven.

Te Awanga Sprint Forward

De Powerstage wordt gewonnen door CRG_D.GARCIA, de Brit FUSIONJOHN eist een tweede plaats op tijdens de powerstage en CRG_J.LUNDQVIST de derde. BROTHERSCHRIS wordt genootzaakt de handdoek te werpen tijdens de laatste proef.

Wie anders dan CRG_M.COLOM wint de powerstage gevolgd door SIEBREN2804 en EV206MAXI38.

ASWINP kan BELGIANRALLY niet meer in gevaar brengen tijdens de powerstage waardoor hij tweede in de powerstage en tweede algemeen wordt. BELGIANRALLY wint de rally en de Powerstage en neemt maximale punten.

Alle eindstanden na de MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland

De volledige eindstand van de MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland en algemeen klassement na de MijnRally Open S02 Nieuw Zeeland kunt u hier raadplegen.

Lees alle andere artikelen van de MijnRally Open hier.

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - ­čôĚ nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button