MijnRally Open

MijnRally Open S02 | Zweden | 2/10

Vanuit de besneeuwde bergtoppen rijden we de vervrozen en besneeuwde gravelwegen van Zweden binnen. Terwijl onze echte idolen hun eerste PET’s, voor de WRC rally van Ieper, achter de rug hebben nemen wij een kijk terug op de MijnRally Open S02 Zweden.

Tijdens de Historic en funcub versie wint titi-rally voor Plutooo-75, thirsthy1981boy, aswinp en DavyThierie. Opvallend zien we Rallylovers_Be op een mooie zesde plaats stranden.

Älgsjön Sprint 1

Tijdens een heldere morgen klokt CRG_D.Garcia 4,3 seconden rapper in dan BrothersChris die op zijn beurt 0,4 seconden rapper is dan zijn teammaat FusionJohn in de Mitsubishi Space Star R5.

Bij WRC3 zien we TNGkleinen_282 zijn debuut maken met een scratch, hij laat gustavoP101 (die op zijn beurt ook zijn debuut maakt in de MijnRally Open S02 in Zweden) achter zich met 3,2 seconden voorsprong. Siebren2804 zien we als derdes aankomen tijdens de eerste proef.

belgianrally neemt de scratch bij de junioren op zich, MijnRally Nick moet amper 0,166 seconden toegeven aan de Ford fiesta rijder. De Bahreini aswinp volgt op 2,433 seconden van leider belgianrally.

Ransbysäter 1

Opnieuw rijdt CRG_D.Garcia de scratch bij de WRC2 vedetten. Alsook zijn BrothersChris en FusionJohn de enige die iets wat in de buurt komen van de Spanjaard. Al moeten ze wel 9 en 12 seconden toegeven..

Drama voor TNGkleinen_282 in WRC3, hij verliest bijna 30 seconden op gustavoP101. Hiermee neemt de Braziliaan de leiding over. Siebren2804 volgt op 2,8 seconden terwijl titi-rally van de 7de plaats naar de 3de plaats springt.

belgianrally wordt gedegradeerd naar een derde plaats door MijnRally Nick en aswinp. De MijnRally oprichter neemt 11,98 seconden van belgianrally. aswinp kan de schade beperken en verliest 7,6 seconden op de peugeot 208 rijder.

Hamra

Tijdens de avond proef zien we opnieuw hetzelfde trio de scratch, tweede en derde snelste tijd draaien. Iets verder zien we shinyo zijn vierde plaats verliezen aan CRG_J.Lundqvist.

Na de service zien we TNGkleinen_282 opnieuw de scratch draaien, gustavoP101 moet zijn eerste plaats afstaan aan Siebren2804 en ev206maxi38 neemt de derde plaats van titi-rally af. titi-rally moet nog een plaats inboeten, aan Secretheroes waardoor de Peugeot 208 T16 R5 rijder op een zesde plaats algemeen strand.

belgianrally neemt revanche op de derde proef tijdens het duister worden. Hij neemt direct de 11,98 seconden terug af van MijnRally Nick en 8,09 seconden van aswinp. Waardoor belgianrally de leiding terug afneemt, MijnRally Nick terug tweedes staat en aswinp de derde plaats voor zich neemt.

My-Drone-Academy-banner
Elgsjön

Bij WRC2 zien dezelfde dingen gebeuren, alsook valt het op dat de kloof tussen 5 en 6 steeds groter en groter wordt.

Siebren2804 rijdt zijn eerste scratch in Zweden en staat comfortabel aan de leiding, hij heeft iets meer dan 21 seconden op TNGkleinen_282. TNGkleinen_282 rijdt tijdens de nachtproef van een vierde naar de tweede plaats terwijl gustavoP101 naar een vierde plaats zakt, net na ev206maxi38.

In de juniorklasse zien we belgianrally en Mijnrally Nick opnieuw haasje over springen met opnieuw iets meer dan 11 seconden. Ook zien we voor het eerst een andere naam de top drie binnen rijden in Zweden. VideoDezitter springt met een schitterende tijd over aswinp.

Lysvik

Na de laatste service zien we CRG_D.Garcia een ongelofelijke tijd neerzetten. Door de opkomende zon gecombineerd met de sneeuwval verliest iedereen uitgezonderd BrothersChris en shinyo meer dan 40 seconden op deze aardsmoelijke en gevaarlijke proef.

Ook in WRC3 zien we meteen enkele kloven ontstaan, zo rijdt TNGkleinen_282 de scratch en moet iedereen uitgezonderd ev206maxi38 en gustavoP101 al rap 20 seconden toegeven. Siebren2804 verliest net geen 20 seconden waardoor hij nog met 1,333 seconden voorsprong aan de leiding blijft.

VideoDezitter triomfeert bij de junioren en rijdt zijn eerste scratch, hij nadert tot op 3,9 seconden van leider belgianrally. MijnRally Nick daarin tegen verliest door 2 lekke banden net geen minuut en valt naar de derde plaats terug.

Älgsjön Sprint 2

Opnieuw rijdt CRG_D.Garcia de scratch en kunnen enkel BrothersChris en FusionJohn aanklampen. Het BR team moet 3,2 en 5,5 seconden toegeven op de Ford Fiesta R5 MKII rijder.

Nog eens een scratch voor de rappe Braziliaan gustavoP101, echter blijft hij na ev206maxi38 op een vierde plaats staan. Echter gaat het gevecht om plaats één en twee. Siebren2804 vergroot zijn voorsprong naar 2,59 seconden op TNGkleinen_282 met nog enkel de powerstage te gaan.

Door de schade die MijnRally Nick opliep op de vorige proef moet ook hij de handdoek in de ring werpen. Hierdoor kunnen enkel belgianrally, die opnieuw de scratch rijdt, VideoDezitter, moet amper 0,15 seconden toegeven op belgianrally, en YENTL2002 punten scoren in deze klasse.

Ransbysäter 2

Drama voor FusionJohn, die een enorm consequente rally reed, hij verliest net geen 1min30 en zakt weg van zijn derde plaats naar een vijfde plaats.. Hierdoor wordt CRG_J.Lundqvist gepromoveerd naar een derde plaats na BrothersChris en winnaar CRG_D.Garcia.

TNGkleinen_282 wint de laatste proef waardoor hij een punt afsnoept van winnaar Siebren2804. ev206maxi38 rondt de top 3 af net voor gustavoP101, BVoSchelde en titi-rally.

belgianrally neemt opnieuw de maximale punten in het kampioenschap, VideoDezitter en YENTL2002 volgen op de tweede en derde plaats.

Bekijk hieronder de onboard van de heer en meester CRG_D.Garcia.

Standen

De volledige eindstand en algemeen klassement kunt u hier raadplegen.

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button