Recce
Trending

Recce – Molly Pettit | WRC Ypres Rally 2020

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Recce#1-Ypres Rally

We hadden de start van onze eerste Recce anders voorgesteld. Wat oorspronkelijk op vrijdag 30 oktober ging gepost worden, is nu met deze enkele dagen later toch gebeurd.

Met onze Recce willen we voor een rallywedstrijd een (co)piloot, mekanieker, manager, ouvreur, fotograaf, journalist, … een paar vragen stellen! We hadden grootse plannen met WRC Ieper die we nu even opbergen. Maar de eerste Recce was zo goed als klaar op het moment dat Rally Ieper met het slechte nieuws kwam. Desondanks dus de première van Recce#1 WRC Ieper 2020.

Starten doen we met niemand minder dan Molly Pettit, WRC Reporter en vrouwlief van Anders Grøndal, meervoudig Noors Rallykampioen.

Als self-made pilote streeft Molly Pettit sinds 2009 een carrière in de autosport na. Sinds 2013 doet Molly mee aan de top van de Scandinavische circuitraces, zowel in het DTC (Danish Thundersport Championship) als DST (Danish Supertourisme Turbo). In 2018 nam ze even afscheid van de racewereld om zich te concentreren op het werk en om uit te zoeken wat de volgende racestap zou zijn. Intussen is ze ook in 2020 moeder geworden van een flinke dochter Emily.
Molly’s passie voor de sport heeft ertoe geleid dat ze een hooggeplaatste (oa WRC) verslaggever is geworden, gastvrouw en presentatrice. Een top-Madam!

MR: “Ben je ooit op Rally Ypres geweest?”

Molly: “Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb er veel over gehoord, dus ik kijk er echt naar uit om te gaan.”

MR: “Wat vind je ervan dat Ieper nu deel uitmaakt van het WRC?”

Molly: “Dit is een ander jaar geworden vanwege Covid-19 en misschien is één van de positieve punten die eruit voortkomen, dat we nieuwe rally’s op de WRC-kalender zien. Ieper is er één van en ik vind het geweldig dat we zo’n beroemde asfaltrally hebben als één van de laatste evenementen dit seizoen. En een thuisrally voor 5-voudige runner-up’s in het WRC, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul.”

MR: “Wat denk je dat de proeven zullen opleveren voor de teams?”

Molly: “Het zal ze zeker scherp houden! Een zeer strakke timing met alles wat we graag zien tijdens een WRC-evenement. Ik vind het leuk om shakedown en de rally op dezelfde dag te zien beginnen, met ook nacht-proeven! Omdat de rally veel later in het jaar is dan normaal, zal het donkerder, kouder en er misschien meer regen zijn (?). Waardoor het nog een grotere uitdaging wordt. Voeg dit toe aan een epische titelstrijd …. Wat kan je nog meer wensen.”

Helaas moesten we onze vragenreeks noodgedwongen nog uitbreiden, juist voor de publicatie …

MR: “Wat vind je van de afgelasting van Rally Ypres?”

Molly: “Gezien de huidige situatie denk ik dat het de juiste keuze was. Ik begrijp dat het moeilijk moet zijn voor de organisator en de promotor na zo veel werk, maar het betekent hopelijk dat WRC Ieper bij een volgende gelegenheid opnieuw een kans krijgt. Het is voor ons allemaal tijd om te doen wat nu nodig is om de Covid-cijfers terug te dringen, zodat we zo snel mogelijk weer aan de rallysport kunnen beginnen.”

MR: “Wat vind je van het kampioenschap met (hopelijk) nog één rally te gaan?”

Molly: “Nou, Monza wordt een thriller, nietwaar? Ik hoop echt dat we het seizoen daar kunnen afsluiten. Vier crews nog met een wiskundige kans om de wereldtitel te winnen, betekent een regelrecht gevecht vanaf de eerste meter. We hebben de afgelopen jaren ongelooflijke titelgevechten gehad en deze zal (hopelijk) niet anders zijn. Hou het veilig en laten we hopen dat we een laatste rally krijgen!”.

Thank you so much for the interview and starting our new “Recce” series 👍

Foto
Molly Pettit
Bron
Molly Pettit

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button