NieuwsNieuws
Trending

Natuurlijk zijn we ontgoocheld …

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Het kwam toch als een donderslag bij heldere hemel. Om het in weertermen te houden na een kwakkelzomer ook nog het ontgoochelende nieuws dat we geen media hebben voor Rally Ieper …

Het komt hard aan en soms weet je niet wat je er moet van denken. Persoonlijk volg ik al vele jaren de WRC op de voet. Alles wat ik van vinden, opsporen …. ik heb het gezien en het gelezen. Is het interessant dan wordt het gepubliceerd. Oorspronkelijk begon ik als Twitter-fanaat op mijn eigen Twitter kanaal. Later werd ik opgevist door PowerSlide waar ik mij in mijn domein “WRC” kon en mocht uitleven. Nu ben ik trots hetzelfde te kunnen doen met mijn vrienden Nick en Jan Pannekoecke, waar ik WRC carte blanche krijg. MijnRally is de naam ….

Door de jaren heen bouwde ik vele relaties op binnen de WRC en ben ik trots op de vele interviews binnen de WRC. Ik ging regelmatig in het buitenland naar verschillende testen van oa. Volkswagen Motorsport en Hyundai Motorsport. Vele interessante mensen binnen en buiten het WRC-circuit mocht en kon ik interviewen …. Becs Williams, Molly Pettit, OC Veiby, Andreas Mikkelsen, Gerard-Jan de Jongh, Ola Floene, Bart Van Aert, Jaanus Ree en nog vele minder bekende namen.

En ja het doet pijn om ook als groep de kans te missen om deze mensen in onze eigen habitat, de Westhoek, terug te zien. In aanloop naar Ieper werd ik zelfs nog gecontacteerd door mensen van de WRC die inlichtingen vroegen. Als “voorbereiding” op deze WRC Ieper schreven wij zelfs een historische reeks “Door de ogen van ….” waarbij we tal van tenoren uit de geschiedenis van Rally Ieper aan het woord lieten, ook grote namen uit het buitenland. Is onbekend, onbemind?

We zijn een kleine groep maar ik durf gerust stellen dat we in onze Westhoek wel “tot de top behoren qua” WRC-aandacht. Ik kom niet zo graag met cijfers af maar het feit dat we in de laatste 10 maanden 497 WRC-gerelateerde artikels publiceerden zegt genoeg. Sommigen haten de WRC, andere verafgoden de top van de rallysport. Maar het blijft de top en een piloot zonder de ambitie om deze top te bereiken kan ik mij niet inbeelden. De WRC evolueert enorm en we zijn er ook van overtuigd dat met wat geluk, de juiste contacten, het juiste moment nog jonge Belgische talenten in de voetsporen kunnen treden van Bruno Thiry, Freddy Loix, François Duval en Thierry Neuville.

Is het toeval dat Rally Ieper 2021 mijn 21ste WRC-rally wordt? Toch kan ik er niet om heen … in mineur. We hadden enkele mooie interviews in petto. Zonder toegang tot het service park wordt het toch moeilijk om bepaalde interviews te doen, dat weet ik uit ervaring. De tijd van uren wachten buiten de media-zone is niet meer aan mij besteed. Daarmee moeten we last minute nog veel plannen bijsturen. Onze excuses alvast naar piloten, teams én ook e-Sporters waar we al contacten mee hadden voor een interview.

Tenzij we ons eens als toeschouwer onderdompelen, eens bewonderend kijken naar het WRC-spektakel vanop afstand en mag de échte pers (lees vakpers) eens hun ding doen (denk ik dan cynisch). Eens genieten van de WRC in plaats van uren en uren tijdens en na de wedstrijd te werken aan de verslaggeving en promotie van onze geliefde sport ….

Neen, het doet wel pijn …. en ik kan het toch nog altijd niet goed begrijpen. Sport is en blijft emotie! Alleen de gedachte dat er heel binnenkort een nieuwe WRC-droom uitkomt met de Acropolis-rally waar ik enkele mensen kan terugzien maakt het wat draaglijker …. Τα λέμε εκεί …. τα λέμε στην Ελλάδα.

Jo Huyghe

MijnRally

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button