eSport

Nexl wint WRC eSport 2021

Terwijl de EKO Acropolis Rally of Gods 2021 door gaat in relatief koude omstandigheden (+-22°C) reden de eSport talenten de WRC eSport 2021 finale in Griekenland. Wij spraken even met de winnaar Nexl.

Amper 4 weken geleden werd de 2020 eSport finale beslist in Ieper waar Sami Joe de overwinning nam voor Nexl en Noel. De 2020 finale werd verreden op WRC9 terwijl de 2021 finale, 4 weken later, op het gloednieuw WRC10 spel wordt verreden. “WRC10 is best veel veranderd tegenover WRC9” wist Nexl ons te vertellen “Het weggedrag van de auto en de feedback in het stuur is verbeterd tegenover WRC9, daar moesten we even aan wennen. En alle klassieke inhoud voor het 50 jaar bestaan van WRC is echt een leuke toevoeging.

WRC eSport 2021

Gelukkig beschikten de finalisten over early access om zo hun vaardigheid van het spel bij te schaven. “We hadden de game inderdaad in early access. We hadden het iets minder dan 2 weken geleden ontvangen, ik heb geprobeerd mijn trainingstijd te maximaliseren door elke dag bijna 8 uur per dag te trainen. Dat is veel inzet, maar het is noodzakelijk op dit niveau.” Aldus het drievoudig kampioen.

Doordat we niet veel tijd hadden om te trainen voor de grote proeven hebben we besloten om de training te splitsen onder ons team.” vervolgde Nexl. “Door de verschillende banden te testen zagen we dat Dylan sneller was met zachte banden dan ik met natte banden. Dus ik vertrouwde mijn teamgenoot en het werpte zijn vruchten af, ik ben erg dankbaar voor het werk dat we als team gedaan hebben.

WRC eSport 2021

Tijdens de laatste proef konden we hiervan inderdaad genieten, al was het een moeilijke route naar de finale voor Nexl. “Ik maakte wat fouten tijdens de kwalificatie voor de finale.” legde Nexl uit. De Fransman herpakte zich wel rap en reed 4 van de 8 scratchen waardoor hij de kwalificatie eindigde als eerste. “Ik startte goed aan de finale, met de beste tijd op de eerste twee etappes.” Maar toen kwamen de gecompliceerde weersomstandigheden. “Ik maakte twee fouten op de Spaanse etappe en het zorgde ervoor dat we allemaal dichter bij elkaar stonden voor de laatste kp.” Dus alles zal op de laatste proef beslist worden.

Samen met mijn teamgenoot besloten we samen het risico te nemen” ging Nexl verder. “tijdens de laatste proef namen we de zachte banden, wat ons een zeer goede voorsprong haf bij de start.” iets verder in de laatste KP begon het te regen, maar Nexl slaagde erin om de proef tot een goed einde te brengen waardoor de jonge Fransman een nieuwe titel opeiste. “Ik ben dus erg blij met de strategie die zijn vruchten heeft afgeworpen en ik ben heel blij dat ik wraak heb kunnen nemen op Sami Joe.” Lachte Nexl weg.

Uiteraard vroegen we naar de plannen van Nexl voor de komende jaren. De eSporter behaalde net zijn diploma video game programmeur. “Natuurlijk zal ik proberen door te gaan met racen in de esports WRC, ook al heb ik het misschien wat drukker dan de afgelopen jaren vanwege mijn werk, maar ik zal zeker mijn best doen. Ik ben een eSporter, dus ik wil niet stoppen, ik doe dit graag, dus ik moet ervan genieten zolang ik het kan.

Bedankt om ons te woord te staan Nexl! Veel succes op je werk en in de eSport-wereld.

Bekijk hieronder de volledige WRC eSport 2021 finale terug.

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button