ERCNieuws
Trending

Nu officieel: WRC Promoter neemt het European Rally Championship over!

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Eurosport Events trekt zich eind dit jaar terug als Promotor van het ERC en heeft de fakkel door aan WRC Promoter GmbH. Het nieuws ging al een paar weken in de lucht en het werd vandaag ook officieel bevestigd in Monaco door de FIA.

📸 ERC

Eurosport Events brengt het European Rally Championship sinds 2013 op de markt en het tienjarige contract wordt nu voortijdig ingetrokken en het bedrijf draagt ​​het over aan WRC Promoter GmbH uit München, dat ook al verantwoordelijk is voor het World Rally Championship (WRC) en RX.

Voor FIA-president Jean Todt is een andere wens in vervulling gegaan. Hij was al een lange tijd bezig om ervoor te zorgen dat de WRC en ERC in één hand zouden zijn, zodat de twee series elkaar zouden aanvullen.

Craig Breen MRF Team

WRC Promoter managing director Jona Siebel: “Nadat we de afgelopen negen seizoenen een sterke staat van dienst hebben opgebouwd in het promoten van de WRC, bevinden we ons in een perfecte positie om de ERC aan ons portfolio toe te voegen.

“We hebben een hoog niveau van organisatorische, promotionele en uitzendervaring in ons team en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking met de FIA ​​om de ERC te ontwikkelen als een integraal onderdeel van de rallypiramide.

Alexey Lukyanuk
📸 ERC

“We zien een sterk groeipotentieel in ERC, gericht op de belangrijkste markten van Europa. Ons doel is om zijn eigen identiteit verder te cultiveren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat deze past bij de structuur van de WRC. Zo kunnen bepaalde rally’s uit het WRC – die in een roulatie zitten – tijdelijk de ERC ook versterken.”

Bron
FIA

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button