NieuwsWRC
Trending

Onthoofde WRC2 in Ieper ..

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Spijtig …. De WRC2 draait al een heel seizoen op hoge toeren met een sterk deelnemersveld. Met namen als Mikkelsen, Østberg, Gryazin, Fourmaux, Bulacia-Wilkinson, Lappi, Hutunnen en andere Veiby’s werd het telkens een wedstrijd op het scherp van de snee.

📸 TokSport – Mikkelsen-Floene

Nu lijkt er op dat de nummers 1 en 2 in de huidige stand Andreas Mikkelsen en Mads Østberg niet aanwezig zullen zijn in Ieper.

Mads verklaarde dat de Acropolis Rally in Griekenland zijn eerstvolgende WRC wordt en Andreas liet al eerder weten dat Ieper niet op zijn programma stond wegens de combinatie WRC/ERC en de hoop op WRC-testen. Misschien dat Mikkelsen nog terugkomt op zijn besluit daar hij wel meer had verwacht van Kroatië en zeker Sardinië maar dat zal dan ook een budgettaire beslissing worden.

Geen snelle Noren dus wat we toch wel betreuren. Moest TokSport WRT Ieper links laten liggen dan ook geen Boliviaan Marquito Bulacia, 3de in de stand en de (jonge) revelatie in WRC2.

📸 TokSport – Marco Bulacia

De vraag is ook of Esapekka Lappi wel Ieper zal kiezen boven Finland gezien hij dit jaar wel budgettaire keuzes moet maken en Rally Finland hem wel beter ligt.

Worden de jonge Oliver Solberg en Jari Hutunnen in de nieuwe Hyundai i20 Rally2 dan meteen de te kloppen Hyundai-boys? Krijgt Grégoire Munster een WRC2-kans? Een uitgelezen mogelijkheid voor Nikolay Gryazin om zijn Polo te doen schitteren in de Westhoek? Of is dit buiten Citroën Racing gerekend dat misschien wel een duo Franse asfaltspecialisten naar Ieper stuurt?

Nikolay Gryazin VW Motorsport
Nikolay Gryazin … Topfavoriet!?
Oliver Solberg
Oliver Solberg

Geen Fourmaux zegt u … Wel wij zien die eerder terug een WRC-kans krijgen in Ieper. Misschien wel ten koste van Teemu Suninen, die dan in WRC2 zou deelnemen.

Zijn sommige piloten dan “bang” om in Ieper te rijden of zien ze de kans op een herhaling in de toekomst misschien eerder minimaal?

De rallykoorts stijgt alvast in de Westhoek, zoveel is zeker. Het is nog even wachten op de officiële deelnemerslijst. We kijken er alvast naar uit!

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button