ERCNieuwsRally's in buitenland
Trending

Oscar Solberg in ERC Junior met een Fiesta Rally3

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Met de hulp van neef Oliver Solberg!

De Noorse rallypiloot Oscar Solberg maakt zijn debuut in het Europese Rallykampioenschap en de Rally3-categorie in Rally Liepāja in de vierwielaangedreven Fiesta Rally3.

Als zoon van zesvoudig WRC-podiumrijder Henning Solberg, maakt Oscar deel uit van een van de meest erkende en gevolgde families in de rallysport. Zijn neef Oliver Solberg won de 2020 ERC1 Junior-titel en daarmee een prijzenpakket voor gebruik in de ERC in 2021.

Facebook Oscar Solberg

Dankzij de kansen die Oliver nu in het World Rally Championship krijgt en waarbij hij de rallywereld verbluft, geeft hij nu een mooie gebaar door zijn ERC1-prijs over te dragen aan zijn neef Oscar.

Rallyrijden is zeker een manier van leven voor Oscar Solberg. Hij heeft acht eerdere WRC-rally’s gestart, allemaal in een Fiesta R2 (nu Rally4 genoemd), inclusief een optreden in het FIA Junior WRC-kampioenschap op Rally Sweden in 2020. Hij eindigde als derde in de 2017 British Junior Rally Championship, met één overwinning en negen KP-overwinningen.

Facebook Oliver Solberg

Hij zal deelnemen aan de Letse Rally in de M-Sport Poland Fiesta Rally3, het geheel nieuwe wapen van M-Sport Poland, ontworpen en ontwikkeld om een ​​kosteneffectieve en competitieve rallyauto met vierwielaandrijving te leveren. De Fiesta Rally3 maakte een paar dagen geleden zijn ERC-debuut tijdens de seizoensopener Rally Poland, waar Jon Armstrong geschiedenis schreef door de inaugurele ERC Junior-rallyoverwinning te behalen. Armstrong en 2020 ERC3 en ERC3 Junior-kampioen Ken Torn vlogen in een fel tempo door de Poolse gravel, kwamen in de buurt van top-20 KP-tijden en vochten tegen Rally2-machines om te onderstrepen waartoe de Fiesta Rally3 in staat is. Wat belangrijk was tijdens Rally Poland was de manier waarop Torn en Armstrong beide consequent beter presteerden dan Rally2-Kit-auto’s met maar liefst 1,7 seconden per kilometer, een enorme marge in de rallysport.

Oscar Solberg, ERC Junior-coureur 2021 in een Fiesta Rally3:

“Eigenlijk ben ik een beetje geschrokken. Ik concentreerde me net op het Noorse kampioenschap in een oude Volvo toen ik het nieuws kreeg en ik denk niet dat het zal vatten totdat ik mijn helm opzet voor de eerste proef van Rally Liepāja volgende week. Dit is erg groot voor mij en zonder dit gebaar van Oliver zou ik hier niet zijn, dus ik ben erg dankbaar.”

“Alles komt zo snel. Ik moet gewoon mijn ritme vinden en erin meegaan. Hopelijk kan ik iets goeds laten zien en komt hier iets goeds uit voort. Rally3 is een nieuwe klasse, het ziet er opwindend uit, en hoewel ik nog niet in de auto heb gereden, reed ik in Groep N-auto’s toen ik in 2016 begon, dus ik heb wat ervaring met vierwielaandrijving en ik ken de Fiesta.” aldus een enthousiaste Oscar.

“Oliver en ikzelf houden veel van rally-rijden. Hij heeft natuurlijk al iets meer gereden dan ik, maar toen we kinderen waren, weet hij hoe competitief we waren in de videogames of als we met de quads reden. Ik denk dat hij denkt dat ik best goed ben. Als we racinggames speelden, waren we elkaar waard. Ik denk niet dat ik de snelste ben, maar we zullen na de eerste paar proeven in Letland zien wat ik kan doen.”

Oliver Solberg
📸 Oliver Solberg Instagram

Oliver Solberg, ERC1 Junior kampioen 2020:

“Vorig jaar had ik het geluk dat ik het Europees kampioenschap in de Junior klasse kon winnen. Door dat te winnen win je €100.000 voor het Europees kampioenschap, helaas heb ik dit jaar geen tijd om het Europees kampioenschap te doen. Ik heb besloten om het te veranderen in een andere ‘O. Solberg’, dus ik geef dat geld aan mijn neef zodat hij dit jaar het Europees kampioenschap kan rijden in een Rally3-auto, de nieuwe auto van M-Sport met vierwielaandrijving. Ik vind het fantastisch om dit te doen en mijn neef is erg snel, dus pas op! Ik denk dat hij erg blij is, en het is een fantastische kans voor hem, en ik wens hem het allerbeste!”.

Toch wel een super mooi gebaar van Oliver vinden we zelf. Succes Oscar …. want een Solberg erbij, dat gaan wij niet afslaan!

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button