Parc Fermé

Parc Fermé | MijnRally

Parc Fermé, deze categorie werd in het leven geroepen om te schrijven over teams, rijders en rallypersoonlijkheden die stoppen met hun rallycarrière. Aan de titel kunt u al raden wat u hier zal lezen.. Met pijn in het hart, van ons alle 3, kondigen we via deze weg de stopzetting van MijnRally zoals u het kent.

Samengeteld hebben we met de drie leden van MijnRally iets meer dan 24 jaar rally content verspreid, 4-5 jaar lang hebben we ( Jan Pannekoecke, Jo Huyghe en mezelf, Nick Pannekoecke ) samen gewerkt aan rallycontent voor de fans.

De beginjaren

Jan en mezelf gaan al jaren en jaren, 22 jaar lang op precies te zijn, naar rallysport kijken. 12 jaar geleden begon ikzelf met Youtube video’s te maken onder de naam Panne1992. 10 jaar later werd ik gedwongen door medische redenen hiermee te stoppen.

Ondertussen trekt mijn vader al enkele decennia lang foto’s van de rallysport. Dit bleef hij ook doen doorheen onze ‘rallycarrière’. Net als 22 jaar geleden besmette mijn vader mezelf met een andere bacterie, deze keer niet de rally-bacterie maar de fotografie-bacterie.

Ook volgt Jo al enkele decennia de nationale en internationale rally’s. Zo was de WRC manche van Duitsland, Spanje en Portugal geen onbekend terrein meer voor hem. Met zijn vele contacten op het internationale toneel en de passie die Jo heeft voor journalistiek is het een verrassing dat hij pas in 2017 zijn talent volledig ging benutten en vele rallyfans correct informeerde met prachtige artikels.

De samenwerking

Iets voor de stopzetting van Panne1992 (2017) kwam de oprichter van Powerslide, JM Vandeputte, aankloppen ten huize Pannekoecke. Hij was op zoek naar een grafisch vormgever om het Powerslide-magazine nieuw leven in te roepen. Niet veel later besloten we hieraan mee te werken. Mezelf als grafisch vormgever, ontwerper van de website en onderhoud hiervan, het schrijven van enkele artikels en alle andere ontwerpen ( zoals flyer, sticker, … ).

Jan Pannekoecke was één van de vele fotografen van dienst in het team. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor het posten van allerlei artikels die we binnen kregen van rijders, organisaties, …

Ikzelf stelde Jo Huyghe voor aan het team. Hij versterkte Powerslide meteen als onze WRC watcher. Jo schreef talloze artikels rond piloten, laatste nieuws en verschillende unieke interviews (een interview met de live verslaggevers van WRC+ Molly Pettit en Becs Williams, de cameraman in de WRC+ helikopter ( een Belg trouwens ) en talentvol fotograaf Jaanus Ree om er enkele op te sommen)

Na regen komt zonneschijn, dit wordt vaak gezegd echter was het in dit geval omgekeerd. Na vele maanden van succes en toffe samenwerkingen werd er binnen de Powerslide groep druk uitgeoefend om nog meer en nog beter te werken. Uiteindelijk veranderde het werken aan onze passie in het ‘Moeten’ werken aan iets wat niet echt onze passie meer was. Vele buitenstaanders beseffen niet dat dit allemaal gebeurt op vrijwillige basis waardoor de druk van buiten ook hoog ligt.

Op zich is dit niet verkeerd, door mijn persoonlijke ingesteldheid wil ik ook steeds beter, efficiënter werken en mooiere artikels afleveren. Waar ikzelf niet tegen kan is de onderliggende politieke spelletjes, elkaar opstoken en liegen en/of waarheden verzwijgen/verdraaien. Na iets meer dan 2 jaar, na slecht nieuws te vernemen in mijn familie, besloot ik om mezelf terug te trekken uit Powerslide. Ik wilde er zijn voor mijn familie, wat toch het allerbelangrijkste is. Enkele maanden later stapten ook Jan en Jo uit Powerslide.

MijnRally

In 2020 riep ikzelf MijnRally tot leven. Ik dacht bij mezelf waarom een winnend team uit elkaar halen? Met deze gedachtegang besloot ik Jan en Jo te contacteren, quasi direct zeiden beide heren toe en werd MijnRally … MijnRally. Wat er me in al die jaren opvalt is iets wat ik totaal niet begrijp.. Waarom wordt er zoveel opzettelijk elkaar tegen gewerkt? Waarom is er zoveel jaloezie in de rallywereld? Dit is één van de grootste redenen dat MijnRally stopt, inderdaad… MijnRally zoals u het nu kent wordt stopgezet. Met drie personen, elk met een full time job van 8u én een gezin, werkten we aan MijnRally. Gemiddeld waren we elke dag 3u bezig met de rallysport. Met onze live verslaggeving van het BRC en de WRC waren we bijna elk weekend hieraan bezig. Iets wat we enorm graag doen/deden. Echter vreten de negatieve commentaren, de jaloezie en het haantjesgedrag enorm. Let op, we kregen ook ongelofelijk veel steun van fans, rijders, teams en mensen uit verschillende organisaties.

Sinds enkele weken begon ik mezelf steeds dezelfde vraag te stellen, waarom doen we dit eigenlijk? Waarom steken we zoveel tijd en energie in iets waar we niet voor geapprecieerd worden? Sindsdien wegen alle negatieve commentaren, het beter weten door anderen, het ons niet geloven en het niet nakomen van beloftes steeds zwaarder door. Na één van de maandelijkse vergaderingen werd het duidelijk dat deze vragen niet alleen bij mij opkomen.

Na opnieuw een tegenslag en het niet toegelaten worden als pers tijdens een BRC manche besloten we samen om MijnRally stop te zetten.Toch kijken we alle 3 ongelofelijk trots op onze prestaties terug. In ons laatste jaar werd onze website maar liefst 140.000 bekeken. Zo lazen onze fans onze BRC en WRC live verslaggeving ( effectief tijdens de wedstrijd, proef per proef ), onze Parc Fermé, de talloze ‘Ypres door de ogen van’-artikels, het ongelofelijk populaire Dagelijks nieuws, alle persberichten, vele unieke artikels en nog zoveel meer.

Voor onze passie hadden we nog enkele toffe en unieke projecten in petto maar helaas zullen deze nooit het daglicht zien. Zo waren we bezig met onderhandelingen voor een budget vriendelijk Codriver – Notebook waar je A4 bladen bij kon steken of verwijderen. Een unieke en nog niet bestaande app waardoor de rally bezoeken veiliger wordt en de rally-beleving versterkt wordt. En nog veel meer.

De Mijnrally-website zal blijven bestaan, de site zal omgevormd worden naar een foto-website. Alle artikels zullen verwijderd worden.

Graag bedanken we alle fans, al onze bronnen, de vele mensen waarmee we samenwerkten en sponsors om MijnRally mogelijk te maken.

Tot ergens te velde naast een rallyproef.

Vriendelijke groeten Jo, Jan en Nick

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button