FFSA | Verslag

Pyck – Mourisse in de Rallye du Touquet 2021

Afgelopen weekend reed het duo Emile Mourisse en Gilles Pyck de Rallye du Touquet, hun eerste rally in 2021. “Na een pauze van meer dan 6 maand en na onze crash in Oudenaarde keken we enthousiast uit naar onze eerste rally met de Clio Rally5.” Vertelt Gilles ons.

“Na de verkenning bleek duidelijk dat dit een heel snelle en technische rally zou zijn met enorm veel valstrikken.
Voor ons was het wennen want we reden een nieuwe rally met een nieuwe wagen.” Vervolgde hij.

Het doel van het duo was ritme en ervaring op doen in functie van de Clio Trophy Belgium.
“We zijn vrijdag rustig gestart en probeerden beetje per beetje het tempo op te drijven. Het was snel duidelijk dat het niveau in deze Franse Trophy enorm hoog lag en dat er op de limiet gereden werd. We konden het niveau vooraan niet volgen en probeerden te focussen op onze eigen wedstrijd om de auto te leren kennen. De vrijdagavond eindigden we op de 17e plaats in de Clio Trophy en als 3e Belg na Rensonnet en Verlinde.”

“Zaterdag was voor ons een mindere dag, we hadden een paar veranderingen toegepast maar dit leek niet goed te werken. Daarnaast maakten we een foutje waardoor we onze auto op de laatste proef aan de kant moesten zetten met mechanische problemen.” verteld hij ons verslagen.

“De rally is dus niet verlopen zoals we verwacht hadden en we hebben nog wat werk om klaar te zijn tegen de start van de Clio Trophy Belgium. Ten slotte willen we onze trouwe sponsors bedanken om ons dit seizoen te steunen in moeilijke tijden!”

Veel succes in de volgende rally’s! Wij volgen jullie kort op de voet 🙂 Bedankt voor het verslag!

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button