ERCNieuwsRally's in buitenland
Trending

Rally di Roma Capitale

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Het FIA European Rally Championship 2021 gaat naar Italië voor de Rally di Roma Capitale (23-25 ​​juli), de eerste van twee opeenvolgende asfaltrondes na back-to-back evenementen op gravel in Polen en Letland.

Wat: FIA European Rally Championship 2021 ronde 3 van 8*
Wanneer
: 23-25 ​​juli 2021
Waar: Rome en Fiuggi, Italië
Proeven: 14
Etappeafstand: 190,09 kilometer
Oppervlakte: Asfalt
ERC-optredens (sinds 2004 herstructurering): 4 (2017-2020)

*Tevens meegeteld voor: ERC2, ERC3, ERC Junior, ERC3 Junior, European Rally Championship for Teams, Abarth Rally Cup, Clio Trophy by Toksport WRT. ERC-MICHELIN Talent Factory-incentives beschikbaar.

Recente winnaars:
2020: 
Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev (Citroën C3 R5)
2019: Giandomenico Basso/Lorenzo Granai (Škoda Fabia R5)
2018: Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov (Ford Fiesta R5)
2017: 
Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Ford Fiesta R5)
2016: 
Umberto Scandola/Guide D’Amore (Škoda Fabia R5)**Non-ERC event

De rally in 100 woorden:
De opgang van dit asfaltevenement van de Motorsport Italia-organisatie van Max Rendina is indrukwekkend. Na de eerste organisatie in 2013 maakte de Rally di Roma Capitale zijn ERC-debuut in 2017, toen Italië voor het eerst in vier jaar terugkeerde naar het Europees kampioenschap toen Rallye Sanremo op de kalender stond. Het bleek een grote hit en blijft bloeien. Vanuit het Rallycentrum Fiuggi ontdekken de teams uitdagende proeven ten noorden, ten westen en zuidoosten van het kuuroord, terwijl een nieuwe proef rond de Terme di Caracalla in het centrum van Rome weer een spannend spektakel biedt. De rally telt ook mee voor het Sparco Italiaanse Rallykampioenschap.

De belangrijkste wijzigingen voor 2021:
De vijfde Rally di Roma Capitale die meetelt voor de ERC, start met een spectaculaire superspecial in het hart van de Eeuwige Stad met de geheel nieuwe Caracalla ACI Roma-etappe die op vrijdag 23 juli om 20.00 uur CET plaatsvindt. Gelokaliseerd bij het Colosseum en Circus Maximus start de proef vanaf de Via San Balbina en zal in totaal 2,72 kilometer bedragen over een lus rond de Terme di Caracalla, die tweemaal wordt herhaald. SS1 Caracalla ACI Roma volgt de ceremoniële start in Castel Sant’Angelo vanaf 19.00 uur en de traditionele Roma-parade. In andere wijziging is Collepardo – Civita op zondag een nieuwe toevoeging, maar de beroemde Pico-etappe staat dit jaar niet op het programma.

De route in het kort:

Zaterdag 24 juli: Na de festiviteiten op vrijdagavond in Rome, begint de serieuze actie op zaterdagochtend ten westen van Fiuggi met de 7,25 kilometer van Rocca di Cave, die dezelfde route volgt als in 2019 en 2020. De eerste vijf kilometer bevatten 18 haarspeldbochten op de klim naar Rocca di Cave. De laatste twee kilometer naar de finish in Capranica – Prenestina zijn wat vloeiender van aard.

Met een verbindingstraject van 1,50 kilometer naar SS2, Rocca Santo Stefano, is er geen uitstel. De test van 19,70 kilometer begint in Capranica met een zeer technisch en snel eerste gedeelte dat ook verschillende ritmeveranderingen omvat totdat de route Rocca Santo Stefano bereikt, waar een steile en uitdagende afdaling naar de finish van de etappe leidt.

ERC Rally di Roma Capitale

SS3, Affile – Bellegra, is 7,34 kilometer lang en begint bij de uitgang van het dorp Affile met een start die over een zeer snelle en technische weg loopt. Het is bergopwaarts voor het tweede deel richting Bellegra met hoge snelheden en een aantal zeer spectaculaire haarspeldbochten die bijdragen aan het spektakel. Na een hergroepering en service in Fiuggi, worden Rocca di Cave en Rocca Santo Stefano ’s middags in hun geheel herhaald.

Zondag 25 juli: Twee lussen van drie proeven, plus een derde maal de Fiuggi – Guarcino-test vormen de beslissende actie op zondag. Het is een vroege start met SS7, die 19,87 kilometer bedraagt en die om 07.45 uur lokale tijd van start gaat. De etappe begint in Fiuggi en omvat Guarcino, een klassieker van de Rally di Roma Capitale, en omvat drie opmerkelijke ritmewisselingen, jumps en een hogesnelheidssectie naar de finish.

Collepardo – Civita is de volgende proef van 10,62 kilometer. Het is technisch met talloze haarspeldbochten. Santopadre – Arpino ligt ten zuidoosten van Fiuggi en is met 21,17 kilometer de langste proef van de rally. Identiek aan de route die de afgelopen twee jaar is gebruikt, begint de etappe met een bochtig stuk over gripvast asfalt van ongeveer 3,5 kilometer. De volgende 4,5 kilometer zijn smaller voordat de etappe weer breder wordt op een snel stuk in de buurt van het dorp Santopadre, voor een reeks uitdagende bochten op weg naar de finish. Het derde bezoek aan Fiuggi – Guarcino begint om 17.15 uur lokale tijd en het podium staat gepland vanaf 18.00 uur in Fiuggi.

We volgen uiteraard de escapades van Grégoire Munster en Amaury Molle op de voet hier bij MijnRally.be

Het programma/Timing/Startorde:

Beelden van de test deze week

Foto
FIA ERC
Bron
ERC

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button