Recce

Recce – Hyundai Motorsport | WRC Rally Italia – Sardegna 2021

Recce#6-Alleen winst is goed genoeg!

Hyundai Motorsport mikt op niets minder dan winst tijdens Rally Italia Sardegna, de vijfde ronde van het World Rally Championship (WRC) 2021, een evenement waar de fabrikant de afgelopen vijf seizoenen vier keer de overwinning behaalde.

Drie teams zullen in de Hyundai i20 Coupe WRC de onverharde wegen van het Italiaanse eiland aanpakken: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Dani Sordo/Borja Rozada. Alle drie de paren lieten een indrukwekkend tempo zien tijdens het laatste gravel-uitje, Rally de Portugal, en hebben elk in het verleden op de bovenste trede gestaan ​​tijdens de Rally Italia Sardegna.

Neuville/Wydaeghe en Tänak/Järveoja hebben frustrerende weekenden achter de rug ​​in Portugal, maar zullen proberen terug te komen op wat doorgaans een sterk evenement is voor Hyundai Motorsport. De Spanjaarden Dani Sordo en Borja Rozada hadden meer geluk tijdens de Rally de Portugal en behaalden een podiumplaats tijdens hun eerste rally als crew. Sordo zal vol vertrouwen aankomen bij Rally Italia Sardegna, nadat hij het evenement in elk van de laatste twee seizoenen met het team heeft gewonnen. Hij kan dus voor een zuivere hattrick zorgen …

Rally Italia Sardegna keert terug naar Olbia voor 2021, met het servicepark in Molo Brin. De ceremoniële start vindt plaats in Alghero, voordat de bemanningen beginnen aan 20 proeven over een totale afstand van 303,10 km. Het ruwe oppervlak van de onverharde wegen, dat alleen maar verraderlijker wordt bij de tweede passage, zal zeker een aantal uitdagingen opleveren voor de deelnemende teams – en belooft spectaculaire rally-actie te produceren.

Alle drie de teams hebben eerder deze maand elk een dag op Sardinië getest en ze zullen vol ongeduld aan de start staan op vrijdagochtend.

Teambaas Andrea Adamo: “We hebben een duidelijk doel nml. de overwinning op Sardinië, in een poging om de gemiste kansen van Portugal in te halen. Mijn mensen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze rally’s en om ervoor te zorgen dat onze Hyundai i20 Coupe WRC vooraan mee kan doen. We hebben in Portugal laten zien dat we het tempo hebben, nu hebben we een probleemloos weekend nodig om de resultaten te bevestigen waarvan we weten dat we ze kunnen bereiken. Het kampioenschap is nog lang niet voorbij, dus we moeten diep graven en vechtend terugkomen.”

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

Facebook Thierry Neuville

Belgen op zoek naar herstel na moeilijk Rally de Portugal-weekend

Neuville mikt op derde overwinning in Rally Italia Sardegna

Neuvile: “Rally Italia Sardegna is een briljant evenement waarbij het hele team altijd erg sterk is geweest. Enkelen van ons hebben daar eerder gewonnen en we hopen weer op de bovenste trede te staan. Dit jaar zal een beetje een verandering zijn omdat we teruggaan naar Olbia, waar we in het verleden al zijn geweest. Maar de proeven zullen min of meer hetzelfde zijn. Het zal zeker een uitdagend evenement worden, maar hopelijk kunnen we terugkomen en een sterk teamresultaat neerzetten bij mooi weer.”

2020 FIA World Rally ChampionshipRound 06 Rally Italia Sardegna08-11 October 2020WRC, Action, Day 1, Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRCPhotographer: Fabien DufourWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

Esten zetten indrukwekkende vertoning neer in Portugal met acht KP-zeges

Crew hoopt op tweede overwinning van het seizoen

Tänak: “Rally Italia Sardegna is absoluut een van de zwaarste evenementen van het seizoen. De proeven kunnen daar erg ruw worden met veel gesteente dat er doorheen komt, dus het biedt zeker veel uitdagingen. Zeker met de nieuwe banden zal er dit jaar heel wat te ontdekken zijn. We hebben echter veel snelheid laten zien op de gravelwegen in Portugal. Dus ik hoop dat we dat kunnen meenemen naar Italië en opnieuw kunnen strijden om de overwinning.”

2020 FIA World Rally ChampionshipRound 06, Rally Italia Sardegna8 – 11 October 2020Ott TanakPhotographer: AustralWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo/Borja Rozada (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

2020 FIA World Rally Championship Round 06, Rally Italia Sardegna 08-11 October 2020 Dani Sordo

Spanjaarden behalen podiumplaats bij eerste rally als team

Sordo op een missie om de derde opeenvolgende overwinning van Rally Italia Sardegna te behalen

Sordo: “De afgelopen twee jaar die ik heb deelgenomen aan Rally Italia Sardegna hebben echt goede resultaten voor mij opgeleverd. Bij beide gelegenheden heb ik de rally kunnen winnen, dus het is een evenement dat ik erg leuk vind. Ik voel me daar erg op mijn gemak en ik zal de eerste dag een voordeel hebben met mijn startpositie. Dus ik kijk er zeker naar uit. Het was geweldig om op het podium te staan ​​tijdens de Rally de Portugal, maar we gaan naar Sardinië om te vechten voor de overwinning.”

2020 FIA World Rally ChampionshipRound 06 Rally Italia Sardegna08-11 October 2020WRC, Action, Dani Sordo, Carlos Del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC, Day 2Photographer: Fabien DufourWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

WRC 2

Hyundai Motorsport is genoodzaakt om late wijzigingen aan te brengen in zijn WRC2-opstelling voor Rally Italia Sardegna na de gedwongen quarantaine van het RedGrey-team in overeenstemming met pandemische protocollen. Een lid van het team testte positief op COVID-19 na Rally de Portugal en het team moet zo een noodgedwongen quarantaine doorstaan.

De Portugese gezondheidsautoriteiten hebben tot 4 juni een isolatiebericht gestuurd naar alle leden van het RedGrey-team die het evenement in Portugal bijwoonden. RedGrey was van om twee Hyundai i20 R5-auto’s in Sardinië te laten rijden, wat nu niet mogelijk zal zijn.

Hyundai Motorsport zal in plaats daarvan enkel met Jari Huttunen/Mikko Lukka, gerund door het Poolse Kowax 2Brally Team, deelnemen in WRC2. Het wordt het tweede uitje van de bemanning in de categorie dit seizoen na deelname aan de Arctic Rally Finland in februari.

Huttunen: “Ik ben er erg op gebrand om terug te keren met de Hyundai i20 R5 tijdens Rally Italia Sardegna. Het was een lange pauze voor mij en we hebben maar beperkte mogelijkheden om ons voor te bereiden op de rally met een eendaagse test op maandag. Ik heb slechts één keer eerder deelgenomen aan dit evenement – vorig jaar – en ik heb gewonnen in WRC3. Ik heb hele mooie herinneringen en hoge verwachtingen van de deelname aan WRC2 van dit jaar.”

Teambaas Andrea Adamo: “We begrijpen en accepteren de situatie met het RedGrey-team na hun bevestigde geval van COVID-19 in Portugal. We respecteren de beslissingen van de autoriteiten. De veiligheid en het welzijn van ons personeel – en van teamleden die onze auto’s besturen – heeft de hoogste prioriteit. Helaas betekent dat natuurlijk een late wijziging van onze geplande deelname aan WRC2 voor Rally Italia Sardegna. Jari zal komend weekend de enige Hyundai i20 R5 zijn die meedoet aan WRC2, dus het is belangrijk voor hem om een ​​positieve indruk te maken. Hij heeft de kans om het evenement te gebruiken om een ​​nieuwe stap vooruit te zetten in een auto die hij goed kent.”

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button