BRC | Verslag
Trending

Sébastien Bedoret dicht bij stunt in WRC Rally Ypres Belgium!

Iedereen is het er over eens: Sébastien Bedoret was één van de grote smaakmakers van de WRC Renties Ypres Rally Belgium. Bij de allereerste manche van het rallywereldkampioenschap in ons land wist de rijder, gesponsord door ŠKODA Import Belgium om de zege in de WRC3-categorie te strijden, en was bovendien meer dan eens de snelste van de rijders die met een Rally2-wagen onderweg waren.

Geen enkele fout, drie snelste tijden in zijn categorie en na afloop van de tweede wedstrijddag aan de leiding van de WRC3-klasse: Sébastien zette een perfecte wedstrijd neer. “Ik ben heel tevreden over de prestaties van onze ŠKODA FABIA Evo Rally 2”, stelde Sébastien. “Ik vond op het ontzettend lastige parcours snel een goed evenwicht tussen aanvallen en iets te hard proberen. We hadden enkele kleine wijzigingen aan de afstellingen van onze ŠKODA FABIA Rally 2 aangebracht en die bleken uitstekend te werken. Naast het uitstekende werk dat door ons SXM-team werd geleverd wens ik ook de goede samenwerking met François Gilbert, mijn co-piloot voor dit weekend, te onderstrepen. Ik heb me ontzettend geamuseerd!”

Zondagochtend verloor de jongeman uit Thuin echter wat tijd. “Een probleem met de transmissie”, legt hij uit. “We haalden de finish nog, in een poging de schade te beperken. Zo finishten we als vierde in WRC3 en scoorden we de punten voor de derde plaats in het Belgische kampioenschap. Op zich een goed resultaat, al baal ik natuurlijk omdat ik zo dicht bij een stunt stond. Maar hier worden we alleen maar sterker door!”

“We hadden er geen seconde aan getwijfeld”, aldus Liana Picard, PR Manager bij ŠKODA Import Belgium. “We zijn heel trots over de prestatie van Sébastien in deze eerste WRC-rally in België. We kwamen in deze Rally van Ieper heel dicht bij de zege, maar we hebben ons laatste woord nog niet gezegd!”

Sébastien Bedoret aast bij de volgende manche van het Belgische rallykampioenschap, de Omloop van Vlaanderen die begin september in Roeselare wordt verreden, dan ook op revanche. “Daar wist ik in 2019 mijn eerste nationale zege te behalen”, haalt Seb met een brede glimlach herinneringen op. “Met wat we dit weekend hebben laten zien in het achterhoofd, moeten we daar voluit voor de zege kunnen gaan.”

Bron
Škoda België

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button