Andere | BuitenlandNieuwsRally's in buitenland
Trending

Škoda Motorsport springt op de elektrische trein!

Language: Dutch NL English EN French FR German DE

Elektrisch is erg populair bij Volkswagen, en dat geldt natuurlijk ook voor de autosportprogramma’s van de groepsdochters die nog aan autosport mogen doen. Škoda maakt nu gebruik van het project van Raimund Baumschlager en Philipp Kreisel.

De door Kreisel Electric ontwikkelde elektromotor levert een piekvermogen van 260 kW en ontwikkelt een maximumkoppel van 600 Newtonmeter – vergeleken met 214 kW en 425 Nm van de standaard 1,6-liter turbobenzinemotor in de Škoda Fabia Rally2 evo.

Vanaf nu kunnen BRR en Kreisel Electric ook zeker zijn van officiële steun van Skoda Motorsport. Vandaag maakte de fabrikant de samenwerking bekend en verklaarde dat het chassis van een Fabia Rally2 evo was aangepast aan de elektrische aandrijflijn uit Kreisel. Het chassis moest worden aangepast en er waren wijzigingen aan de voertuigvloer nodig om het batterijpakket te implementeren.

De lithium-ion high-performance accu van Kreisel heeft een capaciteit van 52,5 kWh en levert een elektrische spanning van 860 volt. Voor optimale prestaties is het accupakket zo diep mogelijk in het chassis gemonteerd en vloeistofgekoeld door Shell E-Fluids. Kreisel Electric heeft ook het specifieke CHIMERO-laadstation ontwikkeld, dat werkt met een laadstroom van 200 kW en wordt gebruikt in rally’s.

ÖRM-debuut in juli

Het eerste chassis voor het door Škoda Motorsport gebouwde conceptvoertuig is een asfaltversie. Het eerste gebruik is gepland voor de komende ronde van het Oostenrijkse Rallykampioenschap van 15 tot 17 juli.

Om te worden goedgekeurd voor gebruik in officiële wedstrijden, moest de Škoda RE-X1 gyro formeel worden gehomologeerd. Škoda Motorsport ondersteunde Kreisel Electric in dit proces. Škoda Motorsport zal ook zijn langdurige klant en projectpartner Baumschlager Rallye & Racing ondersteunen met verdere knowhow en technisch advies, aldus de verklaring.

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster🇧🇪 - K.Rovanperä🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🚵‍♂️✈️🎥 ~ Reporter MijnRally.be

Gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Back to top button