BRC | VerslagNieuws

Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul rijden met hun Citroën C3 Rally2 DG Sport Compétition naar de zege!

Het valt niet te ontkennen dat het seizoen 2021 voor het team van DG Sport Compétition niet helemaal de verwachtingen inloste. De ambities aan de start van het seizoen waren groot, maar dan werd de kink in de kabel steeds groter. De overstromingen in juli waren daar niet vreemd aan. Om maar te zeggen dat de schitterende zege die in de 47ste editie van de Rallye du Condroz-Huy werd behaald voor iedereen meer dan een hart onder de riem betekent.

Dat DG Sport Compétition als groot favoriet aan de start kwam, viel niet te ontkennen. Door hun Citroën C3 Rally2 toe te vertrouwen aan het onuitgegeven, doch hoogstaande duo bestaande uit de Fransman Stéphane Lefebvre en lokale held Renaud Jamoul, dat alles in de kleuren van Wonderful.car en met de zegen van Racing Shop van Citroën Racing, kon dat ook moeilijk anders! Maar de editie 2021 van de Condrozrally deed zijn reputatie van verraderlijke rally aller eer aan, en tegen een hoogstaande concurrentie uit het Belgische rallykampioenschap – wereldwijd misschien wel het beste nationale kampioenschap – moest alles nog gespeeld worden.


Al op zaterdagochtend werd de toon gezet. Op de door de modder spekgladde wegen hadden Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul weinig tijd nodig om hun Citroën C3 Rally2 helemaal bovenaan de tabellen te plaatsen. Toch konden ze nooit echt een kloof slaan, want in elke chronorit werd om elk tiende van een seconde gestreden. Op zondagochtend ging het Frans-Belgische duo op zijn elan door, verdedigde met succes zijn kleine voorsprong, om die dan bij de tweede doortocht van scherprechter Marchin-Perwez uit te breiden met 7,3 seconden!
“Dit is mijn derde overwinning in de Condrozrally, maar nooit eerder verliep de wedstrijd zo intens als dit jaar”, stelde Stéphane Lefebvre achteraf. “We wisten dat de tegenstand sterk zou zijn, en in het Belgische kampioenschap zijn de verschillen altijd ontzettend klein. We moesten dus voortdurend aanvallen, iedere fout of gebrek aan concentratie vermijden, en telkens ook een goede bandenkeuze weten te maken. De Citroën C3 Rally2 functioneerde perfect en aan het eind wisten we toch het verschil te maken. Net zoals we hadden gehoopt, eigenlijk. Dit was mijn eerste samenwerking met Renaud, die ik wel al lang ken en apprecieer, en ik ben heel blij dat we samen deze voor hem heel belangrijke wedstrijd hebben kunnen winnen.”

In de rangen van DG Sport Compétition was de opluchting duidelijk merkbaar, en de batterijen weer helemaal opgeladen… “Voor een team als het onze verliep dit weekend volgens een ideaal scenario, zeker na de maanden die we net achter de rug hebben”, aldus teamverantwoordelijke Alain Georges. “Alle elementen waren verenigd om onze verwachtingen helemaal in te lossen, maar iedereen weet hoe hoog het niveau van het Belgian Rally Championship is en dat er heel wat talentrijke rijders vooraan meespelen. Uiteindelijk veroveren we toch de zege, en dat is het beste bewijs dat alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen, dat we over het ideale geheel beschikten. Stéphane is ondertussen een rijder die bij iedere wedstrijd heel volwassen uit de hoek kan komen, en de samenwerking met Renaud was gewoonweg verbluffend. Wij hebben de rest gedaan en na een ongelooflijk intense rally wist onze Citroën C3 Rally2 te winnen!”
DG Sport Compétition legt zich nu helemaal toe op de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de Spa Rally tijdens het eerste weekend van december, en zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat het seizoen 2022 van hetzelfde kaliber is als deze uitzonderlijke Condrozrally.

Bron: DG Sport

Bron
DG Sport

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button