BRC | Verslag

Thibaud Mazuin pakt zijn eerste Junior-zege!

East Belgian Rally

Op zaterdag 25 september werd in de Oostkantons de vierde manche verreden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De East Belgian Rally was tevens de vierde wedstrijd voor het Junior Belgian Rally Championship. Niet alle titelkandidaten kwamen aan de start, maar op zowat het mooiste rallyparcours van het land hadden de afwezigen ongelijk. Thibaud Mazuin liet de kans niet liggen om zijn eerste overwinning te boeken in het Junior BRC. 

Ook in het Junior BRC tellen in de eindafrekening enkel de 6 beste resultaten mee. Met 9 manches op de kalender, kunnen de jongeren al eens een wedstrijd missen of een minder resultaat schrappen. In Sankt-Vith verschenen twee jongeren aan de start, Thibaud Mazuin en Jonas Dewilde. Het was een ongelijke strijd, zeker op het vlak van ervaring. Jonas Dewilde is op zijn 22ste bezig aan zijn eerste seizoen in het Junior BRC, terwijl de 26-jarige Thibaud Mazuin aan zijn vierde campagne bezig is. 

📸 Jérôme Deskeuvre

Van bij de start bleek Thibaud Mazuin met zijn Peugeot 208 Rally4 de snelste van het veld. Een keer kon Jonas Dewilde een scratch rijden, maar op KP 7 in Sankt-Vith, op de fameuze jump aan hoge snelheid, ging het fout voor de 22-jarige uit Staden. De Peugeot 208 ging van de baan en Dewilde moest opgeven. 

Zo ging de overwinning, aangevuld met 11 bonuspunten, naar Thibaud Mazuin, die zijn eerste overwinning behaalde in het Junior BRC en die daarmee nadert tot op 1 puntje van leider Charles Munster. 

“Deze eerste overwinning in het Junior BRC doet deugd, maar ik heb niet alleen naar het klassement bij de jongeren gekeken vandaag. Ik heb me vooral gemeten met Steve Fernandes, de Luxemburger die ook aan de start kwam met een Peugeot 208 Rally4. Steve heeft veel ervaring, ook met een R5. Het was een mooi duel. Ik ben blij dat ik uiteindelijk met 1’30” verschil won,” vertelt Thibaud Mazuin, die binnen twee weken aan de start staat van de Rally van Wallonië, zijn thuiswedstrijd. Maar, daar start hij misschien niet met zijn Peugeot 208 Rally4. “Deze week valt de beslissing, maar de kans bestaat effectief dat ik met een Škoda Fabia Rally2 aan de start kom…”

Stand na 4/9 manches: 
1. Ch. Munster 75 punten; 2. Th. Mazuin 74; 3. J. Dewilde 48; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15

Coverfoto 📸 Mauro Goderis

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button