eSportNieuwsWRC

VW Polo R WRC 2017 in Game

Volgens een goede bron vanuit VW Motorsport hebben we vernomen dat de VW Polo R WRC van 2017 en zijn livery in een game komt.

De Polo R WRC miste de originele homologatiedatum op 1 januari 2017, Volkswagen Motorsport hoopte op een verlate homologatiedatum om de Polo door een privéteam in de hoogste klasse van de WRC te gaan gebruiken. Na verschillende vergaderingen tussen VW Motorsport, de FIA en de toenmalige autofabrikanten die toen vertegenwoordigd waren in het WRC werd er toch beslist om de homologatie niet door te laten gaan.

Hiermee trok Volkswagen zich terug uit het WRC waarmee ze een einde maakten aan de ononderbroken dominantie in het wereldkampioenschap sinds 2013, toen het team voor het eerst in de WRC arriveerde.

Volgens een goede bron vanuit VW Motorsport zal de VW Polo R WRC 2017 en zijn livery ‘later’ in een game komen. Dit zal, volgens ons, in 3 verschillende games mogelijk zijn. In een update van het huidige WRC10 door Nacom, in WRC11, het laatste jaar dat Nacom de WRC licentie in handen heeft of zullen we het VW monster in een Codemasters game zien verschijnen? Codemasters bracht het ultra populaire Dirt Rally 2.0 uit, daarna werden ze overgenomen door EA games. De nieuwe game zal dus het eerste spel zijn dat Codemasters zal uitbrengen onder EA games. Enkel tijd zal raad brengen.

Wat wij veronderstellen is dat dit in de nieuwe Dirt Rally game zal komen. Terugblikkend op de cover van Dirt Rally 2.0 waar ook al de Polo R5 met de livery op te zien was.

Bekijk hieronder de video waar de livery van de VW Polo R WRC 2017 in het begin een klein beetje zichtbaar was.

Sim Vansevenant, bedankt om ons te verbeteren 🙂

Nick Pannekoecke

Oprichter en verantwoordelijke van MijnRally. Beginnend fotograaf - 📷 nick-pannekoecke.be

Een reactie achterlaten

Back to top button