FFSA

Wie van de 3?

FFSA Rallye Cœur de France

Na een bijzonder zwaar seizoen is het Franse Kampioenschap aangekomen in de Vendôme, dit weekend het rally-centrum. Yoann Bonato en Quentin Giordano staan ​​op gelijke hoogte, met Eric Camilli net daarachter.

Deze 5e ronde van het seizoen telt ook mee voor het Franse kampioenschap 2WD, FFSA Juniors, Teams, Women, de Michelin Trophy, de 208 Rally Cup, de Clio Trophy France en de Alpine Elf Rally Trophy.

  • Yoann Bonato, geboren in Isère en vaandeldrager van de 2 Alpes, kan worden beschouwd als thuisrijder in de Rallye Cœur de France. Sinds de komst van de rally in het Franse kampioenschap in 2017 heeft de CHL Sport Auto-piloot alle 4 edities gewonnen! Nog steeds begeleidt door Benjamin Boulloud, zal hij mikken op een 5e overwinning in de Vendôme.
  • Kampioen van de regelmaat, met 4 podia in 4 rally’s, beleeft Quentin Giordano zijn beste seizoen in het Franse rallykampioenschap. De protégé van Stéphane Sarrazin strijdt om de titel van kampioen van Frankrijk en wacht op zijn eerste overwinning in de CFR. Na twee podia in de Vendôme in 2017 en 2018, zijn de laatste twee edities hem niet gunstig gezind. De trend kan dit weekend worden gekeerd.
  • Terug in het Franse kampioenschap dit seizoen, zal Éric Camilli de route van het hart van Frankrijk ontdekken. Een duidelijk nadeel ten opzichte van zijn rivalen, maar een die hij aan het begin van het seizoen snel goedmaakte met zijn WRC-ervaring, zoals blijkt uit zijn overwinning in de Rallye Aveyron Rouergue Occitanie.

Bron en foto’s: FFSA

Jo Huyghe

RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 - Greg.+Ch.Munster 🇧🇪 - K.Rovanperä 🇫🇮 ~ ❤️ WRC+Rally ~ 💙 🎥🚵‍♂️✈️🎧 ~ Reporter MijnRally.be

Een reactie achterlaten

Back to top button