Anton Dupan Rally Coördinator

Anton Dupan benoemd als Rally & Rallycross Coördinator

Na vele jaren trouwe dienst, heeft Etienne Massillon afgelopen seizoen afscheid genomen van de actieve dienst voor RACB Sport als Rally Manager. Zijn opvolger wordt de 31-jarige Anton Dupan, vooral gekend als navigator in de rallysport. Hij treedt deze week in dienst als Rally & Rallycross Coördinator. 

De 31-jarige Anton Dupan uit Roeselare won vorig seizoen de Clio Trophy Belgium als co-rijder van Benoit Verlinde. Ook in regelmatigheidsrally’s is Anton Dupan al jaren een referentie. Zo won hij in 2021 de Ypres Rally Regularity als navigator van Guino Kenis. Het zijn maar enkele sportieve prestaties waarmee Anton Dupan de voorbije jaren naam maakte in de autosport. Tijdens de finale van het RACB Ladies Stuur begin vorig jaar, leerde Anton Dupan, navigator van enkele dames in de finale, ook de verantwoordelijken van RACB Sport kennen. De bal ging aan het rollen en voortaan zal Anton Dupan bij RACB Sport de functie van Rally & Rallycross Coördinator waarnemen.

“Ik heb niet lang na moeten denken toen ik deze aanbieding kreeg,” vertelt Anton Dupan. “Het is niet dat ik droomde van een carrière als official, maar ik heb wel altijd een professionele carrière uit willen bouwen in de autosport. Ik zal dus als Rally & Rallycross Coördinator de taak van Etienne Massillon overnemen. Het zal mijn taak zijn om reglementen op te maken, bijzondere wedstrijdreglementen na te kijken en goed te keuren en ideeën uit te werken voor de toekomst. Niet alleen voor rally, maar ook in de rallycross.”

Volgend weekend, op zaterdag 25 februari, staat de openingsmanche van het seizoen op het programma, de Rally van Haspengouw.