Michelin

Michelin, drie jaar exclusief bandenleverancier in BRC

De komende drie seizoenen, 2024, 2025 en 2026, zal Michelin exclusief de banden leveren in de meeste klassen van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Na een aanbestedingsprocedure werd het aanbod van de Franse bandenfabrikant weerhouden voor de komende seizoenen.

Michelin zal de exclusieve bandenleverancier zijn in de klassen RC2, RC3, RC4 en RC5. De steun van Michelin aan het kampioenschap staat overigens los van de steun aan de verschillende promotieformules. De overeenkomst bepaalt dat de aankoopprijzen voor de komende 3 jaar vastliggen, inclusief de montage van de banden op de velg. Bovendien zal een technieker/ingenieur van Michelin Motorsport op alle rally’s aanwezig zijn om alle teams bij te staan bij de bandenkeuze, waarbij zeker aandacht besteed zal worden aan de jongeren.

‚ÄúHet pakket omvat ook een groot aantal gratis banden die Michelin ter beschikking stelt. Zo zullen er per rally 20 banden weggegeven worden in de klassen RC2-RC3, terwijl er per seizoen nog eens 100 banden te verdelen zijn in de klassen RC4-RC5. De exacte verdeling van deze prijzen wordt later bepaald, maar het is de bedoeling om zoveel mogelijk teams te laten genieten van deze voordelen. Michelin zal bovendien de organisatoren een duwtje in de rug geven door hulp aan deelnemers in de lagere klassen,‚ÄĚ verduidelijkt Xavier Schene, Directeur-generaal van RACB Sport. ‚ÄúHet is ook belangrijk te vermelden dat deze overeenkomst geen invloed heeft op de inspanningen die Michelin al levert in de verschillende promotieformules, zoals de Stellantis Motorsport Rally Cup en de Clio Trophy. Ook die voordelen blijven behouden voor de deelnemers.‚ÄĚ

‚ÄúWij kijken enorm uit naar dit nieuwe partnership met Michelin. Dankzij hun steun aan het Belgian Rally Championship, kunnen we het kampioenschap de komende drie jaar verder promoten. Bovendien zullen nog meer piloten in verschillende klassen beloond worden voor hun prestaties in alle manches van het BRC vanaf 2024,‚ÄĚ aldus Anton Dupan, Rally Co√∂rdinator bij RACB Sport.

Michelin kijkt uit naar de samenwerking met het Kroon-Oil Belgian Rally Championship vanaf 2024 tot en met 2026.

‚ÄúWe verheugen ons om terug aanwezig te zijn in alle categorie√ęn van de BRC. Het Belgisch kampioenschap kenmerkt zich door een hoog niveau van competitiviteit en buitengewone proeven. We zijn ongeduldig om ons gamma voor te stellen aan de teams in Rally2 en Rally3, en onze ondersteuning verder te zetten in Rally4 en Rally5. We bedanken de RACB en BRC voor hun vertrouwen en ons team binnen Michelin kijkt ernaar uit om alle deelnemers van de BRC terug te verwelkomen vanaf 2024,‚ÄĚ verklaart Julien Vial, Directeur Comp√©tition Client Europe bij Michelin.