Stop eens met zagen

Stop eens met zagen!

Stop eens met zagen! Dat was mijn reactie de laatste weken..

Inderdaad, onze geliefde rallysport bevindt zich momenteel in een moeilijke periode. Dit werd meermaals mooi verwoord door talloze rally-nieuws-sites. Denk maar aan de artikels van onder andere Rallylovers, JoHu media, Sandro op Power and Passion, het artikel van Sandro, en nog veel meer anderen.

Ik blijf de opmerkingen op sociale media lezen waarin mensen kritiek uiten en negatieve standpunten innemen tegenover allerlei aspecten. Dit roept bij mij de vraag op waarom dit gebeurt. Vooral in moeilijke tijden is het van groot belang dat we als één front achter de rallysport blijven staan. Het is zeker belangrijk om de RACB te laten weten dat er veranderingen nodig zijn, maar laten we proberen om niet voortdurend te klagen en te zagen over het feit dat alles niet meer is zoals vroeger. Op deze manier riskeren we de situatie alleen maar verder te verergeren.

Ik vind het belangrijk dat we blijven aantonen dat de rallysport springlevend is. Laten we de gemeenten en organisaties zien dat onze passie voor de rallysport nog steeds groot is. Als we dit enthousiasme verliezen, zullen velen ontmoedigd raken om nog steeds zoveel tijd, geld en energie in deze sport te investeren.

Fernemont - Rally van Haspengouw 2022

Laat zien dat het de moeite waard is om te investeren in onze sport. Ondersteun de organisaties, bied steun aan de ontelbare vrijwilligers, ondersteun de verslaggeving over de rallysport en toon je steun aan de vele mensen die de rally mogelijk maken.

Vanuit de grond van mijn rallyhart stop mer met voortdurend klagen dat vroeger alles beter was. In plaats daarvan laten we het goede voorbeeld geven en initiatief tonen.

Mvg Nick

P.S. Ik had nooit gedacht dat ik dit artikel ging opmaken, echter frustreer ik me enorm aan alle reacties op sociale media. Vandaar dat ik rap deze tekst samen prop om mijn frustraties toch een beetje te kunnen uiten.

Begrijp me aub niet verkeerd, ik ben de grootste voorstander van opbouwende kritiek. Ik spreek over alle negatieve en belachelijk makende reacties tegenover rijders, copiloten, teams, organisaties, enz.

Een reactie achterlaten